Beskrivning Bilder Karta Kontakt
Vaggeryd Småland 23.1683 ha

Ensligt Soldattorp i naturskön miljö

Undangömt i de småländska skogarna ligger det bedårande Soldattorpet Jonsbo. Som en tillflyktsort vid vägens slut har fastigheten ett enastående läge runt Vippsjöns södra strandkant. Torpets placering på kullens höjd ger en slående sjöutsikt och den omgivande naturen är underskön.

Fastigheten bär på en fascinerande historia som sträcker sig tillbaka till år 1688 då den första soldaten bosatte sig här. Den äldsta ladugårdsbyggnaden pryds av årtalsinristningen från 1718, och den otroligt vackra gamla gårdssmedjan berättar om en svunnen tid av stenbrytning och smidesarbete. Nuvarande torpstuga uppfördes år 1853 och erbjuder ett pittoreskt boende om sex rum och kök med genuin karaktär.

Den generösa markytan sträcker sig över 23 hektar och ger möjlighet till småskaligt skogsbruk, jakt samt friluftsliv i en sagolik natur. Med en egen fiske- och badsjö kan du även låta tiden stanna upp, medan du försiktigt kastar ut fiskelinan eller simmar i det klara vattnet. De omkringliggande naturreservaten, inklusive John Bauers skogar, erbjuder ännu fler möjligheter att upptäcka och beundra den omgivande naturens skönhet.

Ett avskilt boende i en fridfull miljö med cirka 50 minuter till Jönköping, och Värnamo bara en halvtimme bort. Välkommen till den oemotståndliga platsen som är Soldattorpet Jonsbo!

LÄS MER
FAKTA

Område: Småland

Antal rum: 6

Boarea: 60 kvm

Tomtarea: 23.1683 ha

Martin Haraldsson

Ansvarig mäklare
Martin Haraldsson

Martin Haraldsson

Ansvarig mäklare

Martin Haraldsson har varit verksam som fastighetsmäklare sedan 2012, han är även utbildad jägmästare och efter tio år inom skogsindustrin och skogsförvaltning har han en gedigen erfarenhet av skogsfrågor. Han summerar nu tjugo år inom skogs- och fastighetsbranschen. Martin är idag en av de mest kompetenta mäklarna på jord- och skogsfastigheter i Sverige. Han kan hantera stora komplexa försäljningsprocesser som bland annat ansvarig mäklare för utförsäljningen av Stora Ensos och Gysinges bolagsskog på västkusten som genomfördes på miljardnivå. Därtill har han ett stort intresse att utföra ett förstklassigt arbete med att förmedla mindre och välbelägna gårdar i mellan och västra delen av Sverige. Martin är själv skogsägare och har bred erfarenhet av skog och lantbruk samt ett outtröttligt jaktintresse.

Martin bor idag med sin familj i den västsvenska pärlan Falkenberg.

Bilder

Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild

Martin Haraldsson

Ansvarig mäklare

Våra mäklare har den erfarenhet, expertis och utbildning som krävs för att garantera värderingar av högsta kvalitet, också av helt unika bostäder och gårdar.

Läs mer om värdering av bostad

Vi är specialister på bostäder med det lilla extra och diskreta affärer. En stor andel av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer om underhand

Vårt unika kundregister är fullt av kvalitetsmedvetna spekulanter. Kanske finns köparen av din bostad redan i vårt kontaktnät?

Upptäck vilka bostäder som efterfrågas