Beskrivning Bilder Planritningar Karta Kontakt
Lugnetvägen 4
ALLA BILDER
Fagersta Lugnetvägen 4 1.5763 ha 14 000 000 KR

När du anländer till Ängelsberg, om det så är via båt, tåg eller bil, dras blicken genast till eminenta Ulvaklev som står högt på sin klippa intill sjön Åmänningen. Den så kallade Norbergskungen Zetterström med intressen i det närbelägna oljebolaget byggde villan som bostad åt sin son Bertil Zetterström. Uppdraget att rita huset gick till den tidens mest framstående arkitekt Isac Gustaf Clason. Resultatet blev ett fantastiskt hus färdigställt 1886, med framstående drag av riddarborg i form av tinnar och torn, eller som ett slott på den franska landsbygden. Den arkitektoniska stilen är nyklassicism med drag av fransk renässans där den ståtligt strama tegelfasaden dekoreras av friser och gesimser, fönster och dörrar med blå karmar samt verandor med utomordentliga träsnickerier.

Över en bro och genom smidesgrindar kommer du upp till en grusad plan där en flaggstång står centrerad framför villans entré. En välkomnande veranda leder dig in i vestibulen och vidare till den nedre hallen. Intrycket är storslaget med mycket av husets originalinteriör bevarad såsom golv, dörrar, väggpaneler, kassettak, djupa dörrnischer och valv med detaljrika utsmyckningar och målerier.

Mot sjösidan ligger den vackra matsalen med majestätisk boasering och vackra väggmålningar. I blickfånget står en av villans många eleganta kakelugnar från byggåret. Denna, liksom resterande tio fungerande kakelugnar i huset, är magnifik i både färg och form. Intill matsalen ligger ett tornrum med karakteristiska runda väggar och fönster riktade mot Åmänningens vattenspegel. Via den svängda trappan i hallen nås övre plan där det kanske mest framträdande rummet är salongen med flera fönster mot sjön, och det övre tornrummet med utgång till en smidesbalkong i västerläge.

Villan är idag en kvalitativt utrustad bostad med fem rum och kök på entréplan samt sex rum på övre plan. På entréplan finns två toaletter medan övre plan har två badrum. Modernisering har utförts med största respekt för husets historia som är konstant närvarande på samtliga våningsplan. Vindsplanet har två sovrum, toalett samt stort vindsutrymme och källarplan har blivit en plats för avkoppling med bastu och dusch i en relaxavdelning med sjöutsikt.

Tomten om cirka 1,5 hektar innehåller inte bara dramatiska klippor mot sjön, utan även fruktträdgård, storvuxna tallar samt plana ytor för lek. Kuskvillan om 91 kvadratmeter kantar infarten och är byggd i fornnordisk stil, samtida med Ulvaklev. Även den har moderniserats och har idag entréplan med kök och vardagsrum samt ett övre plan med sovrum och badrum. En längre garagebyggnad uppförd i trä inrymmer bilgarage, en isolerad verkstadsdel och förrådsutrymmen. Dessutom har den gamla lekstugan flyttats till strandkanten och blivit ombyggd till bastu.

LÄS MER
FAKTA

Adress: Lugnetvägen 4

Tomtarea: 1.5763 ha

Pris/bud: 14 000 000 KR

Planritningar
DOKUMENT
Tryck på bilden för att förstora
Planritningar

Martin Sundström

Martin Sundström

Ansvarig mäklare

När Martin blev färdig agronom år 2000, valde han att direkt komplettera med en examen till fastighetsmäklare. Han summerar nu drygt 20 år med olika arbeten inom fastighetsförmedling, ekonomirådgivning och även finansiering av jord och skog. Resultatet är att Martin idag är en toppmäklare som är erfaren, lyhörd och kan driva komplexa processer. Han hanterar alla steg i en försäljning och ser till att både säljare och köpare blir nöjda.
Parallellt med arbetet som mäklare på Residence driver han även en större skogsgård med flera olika verksamheter. Då gården varit i släkten sedan 1700-talet är Martin väl förtrogen med ansvaret och känslan att förvalta något till nästa generation.

Martin bor idag med familjen utanför Linköping och har gården på det Småländska höglandet. Med fötterna både i den östgötska myllan och den småländska skogen är Östergötland och Småland Martins expertområden, men han åtar sig gärna uppdrag i de kringliggande landskapen. Martin har även kunskap om bostäder och fritidshus i skärgården. Varmt välkommen att höra av dig till en av våra duktiga mäklare med allt från värdering till rådgivning!

Bilder

Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild

Tankar vid värdering

De mest exklusiva bostäderna följer inte den vanliga bostadsmarknadens utveckling, utan påverkas av andra faktorer. Mångårig erfarenhet av förmedling inom vår nisch av bostadsmarknaden med ovanliga, och ofta dyra, objekt och tillgång till konfidentiell förstahandsinformation om försäljningspriser gör att våra mäklare har en unik kunskap som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra objekt. Det är avgörande för att sedan kunna presentera objekten som säljs på ett attraktivt sätt med rätt rådgivning och prissättning. Tack vare det kan vi leverera riktigt väl utförda och framgångsrika förmedlingar till våra säljare.

Boka värdering
Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild

Martin Sundström

Ansvarig mäklare

Värdera bostad

Våra mäklare har en djup kunskap och kompetens som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra unika objekt.

Läs mer

Underhand

Vi är specialiserade på bostäder som är något utöver det vanliga, och 74% av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer

Kunder söker

Tillsammans med Residence Christie's International Real Estate har vi ett omfattande register över potentiella köpare av högkvalitativa och unika bostäder.

Läs mer