Beskrivning Bilder Planritningar Karta Kontakt
Kroksgård 193
ALLA BILDER
Krokom Kroksgård 193 Sverige 9562 kvm 7 800 000 KR

Kroksgård - en kulturskatt från 1738

Från bron som leder från Dvärsätt över en av Storsjöns nordligaste vikar anar du toppen av Kroksgårds imponerande huvudbyggnad mellan trädkronorna. När du har passerat vattnet och svänger upp på gården breder en historisk miljö ut sig framför ögonen. Här står Rödöns äldsta bevarade bostadshus, anno 1738, uppe på krönet och blickar ut över omgivande jordbruksmark och Indalsälven.

Kulturhistoriskt värdefulla Kroksgård har vårdats på ett omsorgsfullt sätt under seklens lopp och har restaurerats med stor kompetens och kunnande av tidigare ägare. Bostadshuset har en boarea om 224 kvm, och världen du kliver in i genom husets port är sällsynt skådad. Renoveringar har utförts på ett antikvariskt korrekt sätt där åtskilliga tapetlager fuktats bort och golv har återställts för att nå det ursprungliga. De inventarier som tillförts gården passar tidsmässigt in och samlingen är unik i sitt slag. De tidigare ägarna har sedan 1957 samlat bruksföremål som skildrar en lång period av Jämtlands historia. Samtliga inventarier, vilka betingar både ett högt kulturhistoriskt och ekonomiskt värde, ingår i köpet.

Nuvarande ägare har tagit vid där tidigare slutat och fortsatt renoveringen och restaureringen med varsam hand. Huset har byggts till och idag fått en harmonisk symmetrisk form. Vid tillbyggnationen har man varit noga med materialval och därmed bevarat den ursprungliga känslan. För att uppdatera Kroksgård till dagens standard har man bland annat dragit in el samt installerat bergvärme, ett välutrustat kök och två helkaklade badrum på vardera våningsplan, varav ett med tvättmaskin och torktumlare.

Intill huvudbyggnaden står en enkelstuga sammanbyggd med en loftstuga som ramar in gårdsplanen på bästa sätt. Här är det förberett för vatten och avlopp, i det fall man önskar förse Kroksgård med ett separat gästboende. Ladugård, härbre och hemlighus finns längre ner på tomten och slutligen finns två charmiga rökbastuhus. Ett av dessa har försetts med bastu och dusch, medan resterande byggnader ger utmärkta förvaringsytor.

Tomtarean är totalt ca 9 500 kvm. Till detta kommer marken bakom huset ned till vattnet om ca 7 000 kvm som arrenderas, med eventuella möjligheter till förvärv i framtiden. Här finns även servitut på att ha brygga och rätt till väg till denna. Byggnaderna som står på den arrenderade marken är förvärvade och ingår i köpet.

Varmt välkommen till en sällsynt 1700-talsklenod knappa två mil från Östersund och ca åtta mil från Åre!

LÄS MER
FAKTA

Område: Sverige

Adress: Kroksgård 193

Antal rum: 8

Boarea: 228 kvm

Tomtarea: 9562 kvm

Pris/bud: 7 800 000 KR

Planritningar
DOKUMENT

Christina Björkholmen

Ansvarig mäklare
Tryck på bilden för att förstora
Planritningar

Sverige

Christina Björkholmen

Christina Björkholmen

Ansvarig mäklare

Efter över 30 år som fastighetsmäklare har Christina, utöver en gedigen erfarenhet och ett stort kontaktnät, fått en uppriktig förståelse för att bostadsaffären ofta är kundens livs viktigaste affär. Christinas främsta egenskaper är att hon är lugn, kunnig och personligt engagerad i varje försäljning. Målet är ett långsiktigt samarbete med återkommande och nöjda kunder. Varje dag, i varje överlåtelse.

Hon har varit verksam i Stockholm med omnejd som fastighetsmäklare sedan 1991 och har byggt upp ett gediget kontaktnät och en mycket stor lokalkännedom och yrkeskunskap. Nu verksam på Residence Christie´s sedan 2022.

Det var ett självklart val att anlita Christina återigen för min bostadsförsäljning. Hon är kunnig, hon ser viktiga detaljer och uppdaterar och återkopplar löpande. Hon jobbar stenhårt för att alla ska bli nöjda med resultatet. Blir garanterat fler samarbeten framöver!

tidigare klient

Bilder

Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild

Tankar vid värdering

De mest exklusiva bostäderna följer inte den vanliga bostadsmarknadens utveckling, utan påverkas av andra faktorer. Mångårig erfarenhet av förmedling inom vår nisch av bostadsmarknaden med ovanliga, och ofta dyra, objekt och tillgång till konfidentiell förstahandsinformation om försäljningspriser gör att våra mäklare har en unik kunskap som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra objekt. Det är avgörande för att sedan kunna presentera objekten som säljs på ett attraktivt sätt med rätt rådgivning och prissättning. Tack vare det kan vi leverera riktigt väl utförda och framgångsrika förmedlingar till våra säljare.

Boka värdering
Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild

Christina Björkholmen

Ansvarig mäklare

Värdera bostad

Våra mäklare har en djup kunskap och kompetens som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra unika objekt.

Läs mer

Underhand

Vi är specialiserade på bostäder som är något utöver det vanliga, och 74% av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer

Kunder söker

Tillsammans med Residence Christie's International Real Estate har vi ett omfattande register över potentiella köpare av högkvalitativa och unika bostäder.

Läs mer