Beskrivning Bilder Planritningar Karta Kontakt
Toftaholm Herrgård 1
ALLA BILDER
Ljungby Toftaholm Herrgård 1 Småland

Elegant herrgård med hotell- och konferensverksamhet

Med fantastiskt läge intill Vidösterns vatten vilar detta genuina herrgårdshotell. I en avskild miljö i centrala Småland, endast några minuter från E4:an, känns det som att tiden har stannat. Bland vidsträckta ängar skapas här en fridfull oas där sällskap från såväl Sverige som andra delar av världen länge har stannat för avkoppling, aktiviteter och konferenser.

Denna unika herrgård har en rik historia med den äldsta kvarstående byggnaden, värdshuset Den Gyllene Abborren, från år 1640. Än idag välkomnas herrgårdens gäster hit på avsmakningsmiddagar, och i underjorden hittas små valv med otroliga väggmålningar. På Stenhusholmen finns även en ruin kvar efter borgen som byggdes av Toftaholms första ägare redan på mitten av 1400-talet.

På Toftaholm finns idag 44 unikt inredda hotellrum med eget våtrum och konferenslokaler för 100 personer. Utöver detta erbjuds även restaurang, spa och relax samt aktiviteter så som cykel, båt och kanot. Gårdsbilden består av en huvudbyggnad som ramas in av två flygelbyggnader. 2019 byggdes även ett vackert orangeri, perfekt för bröllop och fester, som rymmer 100 gäster. Hela anläggningen har uppgraderats till modern standard av nuvarande ägare vilket gör det lätt för en ny ägare att ta vid verksamheten. I direkt anslutning till herrgården finns en väl tilltagen parkeringsplats med möjlighet till laddning av elbilar för såväl stora som små ekipage.

Försäljning sker i första hand genom bolagsöverlåtelse. Varmt välkommen att kontakta ansvariga mäklare vid intresse!

LÄS MER
FAKTA

Område: Småland

Adress: Toftaholm Herrgård 1

Pris/bud: Pris på förfrågan

Planritningar
DOKUMENT
Visningar

Kontakta mäklaren för mer information.

Tryck på bilden för att förstora
Planritningar

Småland

Välkommen att kontakta oss

Martin Haraldsson
Ansvarig mäklare

Martin Haraldsson

Martin Haraldsson har varit verksam som fastighetsmäklare sedan 2012, han är även utbildad jägmästare och efter tio år inom skogsindustrin och skogsförvaltning har han en gedigen erfarenhet av skogsfrågor. Han summerar nu tjugo år inom skogs- och fastighetsbranschen. Martin är idag en av de mest kompetenta mäklarna på jord- och skogsfastigheter i Sverige. Han kan hantera stora komplexa försäljningsprocesser som ...

Kontakta mig
Patrik Magneby
Reg. Fastighetsmäklare

Patrik Magneby

Patrik har en bred erfarenhet som sträcker sig från tiden som Yrkesofficer och Managementkonsult till VD för att idag dedikera sin tid som Fastighetsmäklare av unika och exklusiva fastigheter. Det som genomsyrar alla hans uppdrag och leveranser är sättet att inge förtroende samt arbeta med tydlig målstyrning och personligt driv.

Som fastighetsmäklare präglas hans karriär av lyckade försäljningar inom ...

Kontakta mig

Bilder

Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild

Tankar vid värdering

De mest exklusiva bostäderna följer inte den vanliga bostadsmarknadens utveckling, utan påverkas av andra faktorer. Mångårig erfarenhet av förmedling inom vår nisch av bostadsmarknaden med ovanliga, och ofta dyra, objekt och tillgång till konfidentiell förstahandsinformation om försäljningspriser gör att våra mäklare har en unik kunskap som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra objekt. Det är avgörande för att sedan kunna presentera objekten som säljs på ett attraktivt sätt med rätt rådgivning och prissättning. Tack vare det kan vi leverera riktigt väl utförda och framgångsrika förmedlingar till våra säljare.

Boka värdering
Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild

Martin Haraldsson

Ansvarig mäklare

Våra mäklare har den erfarenhet, expertis och utbildning som krävs för att garantera värderingar av högsta kvalitet, också av helt unika bostäder och gårdar.

Läs mer om värdering av bostad

Vi är specialister på bostäder med det lilla extra och diskreta affärer. En stor andel av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer om underhand

Vårt unika kundregister är fullt av kvalitetsmedvetna spekulanter. Kanske finns köparen av din bostad redan i vårt kontaktnät?

Upptäck vilka bostäder som efterfrågas