Beskrivning Bilder Planritningar Karta Kontakt
SÖRBY GÅRD
ALLA BILDER
Mjölby SÖRBY GÅRD Östergötland 1.1 ha 10 000 000 KR

Lantlig idyll med centralt läge

Med en fridfull lantlig känsla tornar utsökta Sörby gård upp sig centralt i Mjölby. När du anländer till gården är det som att resa tillbaka i tiden. En imponerande mangårdsbyggnad från 1828 med pampiga pelare och tidstypiska portaler kompletteras av en charmfull flygel från seklet innan. Tillsammans skapar byggnaderna en herrgårdsliknande miljö att fullkomligt älska. Gårdsplanen ramas in av en frodig trädgårdspark med helt ogenerat läge, vackert omgärdad av grönska. En privat oas med staden nära till hands.

Mangårdsbyggnaden har genomgått en omfattande renovering där man med varsam hand förädlat och fulländat den redan tjusiga interiören. Här fortsätter den lantliga känslan att imponera och spatiösa salar i fil förlängs av en altan i eftertraktat västerläge. Genomgående smakfull inredning och ett enastående ljus fulländar bostaden. Allt ger tillsammans en lugn, ombonad känsla och är i mycket gott skick. Den nästan 200 år gamla mangårdsbyggnaden med sina generösa 380 kvm innefattar 11 rum. Entrévåningen är vigd åt social samvaro och avkoppling och på övervåningen återfinns mer privata ytor. Delar av källarplanen har under senare år renoverats till ett lyxigt och njutningsfullt spautrymme.

Vidare kan gårdens idylliska flygelbyggnad fungera utmärkt som hemmakontor, generationsboende eller för uthyrning. Den omfattar X rum samt kök, badrum, wc och tvättstuga. Även här är allt mycket välskött och omsorgsfullt omhändertaget. I trädgården står ett pittoreskt lusthus i glas att inreda med utemöbler och med tomtens stora ytor finns oändliga möjligheter att utöka gårdsplanen efter egen vision. Plats finns för flertalet bilar.

Husens och tomtens storlek tillsammans med det stadsnära läget erbjuder det bästa av båda världar. Närhet till matbutiker, skolor, golfbana, badplatser och allt annat som kan önskas. Ett strategiskt läge mellan Göteborg och Stockholm innebär kort resa till båda städerna med såväl bil som snabbtåg. Östgötapendeln passerar Mjölby på vägen till bland annat Linköping, Norrköping och Motala medan Linköpings flygplats kan ta dig till resten av världen.

Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare Thomas Swenson vid intresse!

LÄS MER
FAKTA

Område: Östergötland

Adress: SÖRBY GÅRD

Antal rum: 19

Boarea: 430 kvm

Biarea: 95 kvm

Tomtarea: 1.1 ha

Pris/bud: 10 000 000 KR

Planritningar
Tryck på bilden för att förstora
Planritningar

Östergötland

Thomas Swenson

Thomas Swenson

Ansvarig mäklare

Thomas har varit verksam som fastighetsmäklare sedan 1999. Med sina många år i branschen har han stor erfarenhet och kunskap om marknaden. Med siktet inställt på kvalitet och kundnöjdhet går han helhjärtat in i varje uppdrag. Att få representera några av Sveriges vackraste och mest exklusiva hem och gårdar under varumärket Residence Christie´s ser han som ett stort privilegium. Thomas bor med sin familj på en gård strax söder om Linköping och som fastighetsmäklare är hans verksamhetsområde Linköping och Östergötland med omkringliggande landskap.

Jag gillar det personliga engagemanget våra objekt på Christies kräver, utmaningen i att hitta just den där specifika köparen som säljaren söker

tidigare klient

Bilder

Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild

Tankar vid värdering

De mest exklusiva bostäderna följer inte den vanliga bostadsmarknadens utveckling, utan påverkas av andra faktorer. Mångårig erfarenhet av förmedling inom vår nisch av bostadsmarknaden med ovanliga, och ofta dyra, objekt och tillgång till konfidentiell förstahandsinformation om försäljningspriser gör att våra mäklare har en unik kunskap som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra objekt. Det är avgörande för att sedan kunna presentera objekten som säljs på ett attraktivt sätt med rätt rådgivning och prissättning. Tack vare det kan vi leverera riktigt väl utförda och framgångsrika förmedlingar till våra säljare.

Boka värdering
Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild

Thomas Swenson

Ansvarig mäklare

Värdera bostad

Våra mäklare har en djup kunskap och kompetens som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra unika objekt.

Läs mer

Underhand

Vi är specialiserade på bostäder som är något utöver det vanliga, och 74% av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer

Kunder söker

Tillsammans med Residence Christie's International Real Estate har vi ett omfattande register över potentiella köpare av högkvalitativa och unika bostäder.

Läs mer