Beskrivning Bilder Karta Kontakt
Mjölby Östergötland 1.1338 ha

Lantlig idyll med centralt läge

Med en fridfull lantlig känsla tornar utsökta Sörby gård upp sig centralt i Mjölby. När du anländer till gården är det som att resa tillbaka i tiden. En imponerande mangårdsbyggnad från 1828 med pampiga pelare och tidstypiska portaler kompletteras av en charmfull flygel från seklet innan. Tillsammans skapar byggnaderna en herrgårdsliknande miljö att fullkomligt älska. Gårdsplanen ramas in av en frodig trädgårdspark med helt ogenerat läge, vackert omgärdad av grönska. En privat oas med staden nära till hands.

Mangårdsbyggnaden har genomgått en omfattande renovering där man med varsam hand förädlat och fulländat den redan tjusiga interiören. Här fortsätter den lantliga känslan att imponera och spatiösa salar i fil förlängs av en altan i eftertraktat västerläge. Genomgående smakfull inredning och ett enastående ljus fulländar bostaden. Allt ger tillsammans en lugn, ombonad känsla och är i mycket gott skick. Den nästan 200 år gamla mangårdsbyggnaden med sina generösa 300 kvm innefattar 11 rum. Entrévåningen är vigd åt social samvaro och avkoppling och på övervåningen återfinns mer privata ytor. Delar av källarplanen har under senare år renoverats till ett lyxigt och njutningsfullt spautrymme.

Vidare kan gårdens idylliska flygelbyggnad fungera utmärkt som hemmakontor, generationsboende eller för uthyrning, som kan ägaren goda hyresintäkter. Den omfattar åtta rum samt kök, badrum, wc och tvättstuga. Även här är allt mycket välskött och omsorgsfullt omhändertaget. I trädgården står ett pittoreskt lusthus i glas att inreda med utemöbler och med tomtens stora ytor finns oändliga möjligheter att utöka gårdsplanen efter egen vision. Plats finns för flertalet bilar.

Husens och tomtens storlek tillsammans med det stadsnära läget erbjuder det bästa av båda världar. Närhet till matbutiker, skolor, golfbana, badplatser och allt annat som kan önskas. Ett strategiskt läge mellan Göteborg och Stockholm innebär kort resa till båda städerna med såväl bil som snabbtåg. Östgötapendeln passerar Mjölby på vägen till bland annat Linköping, Norrköping och Motala medan Linköpings flygplats kan ta dig till resten av världen.

Vänligen kontakta ansvarig fastighetsmäklare Thomas Swenson för bokning, [email protected]

Varmt välkommen!

LÄS MER
FAKTA

Område: Östergötland

Antal rum: 19

Boarea: 430 kvm

Biarea: 95 kvm

Tomtarea: 1.1338 ha

Thomas Swenson

Ansvarig mäklare
Thomas Swenson

Thomas Swenson

Ansvarig mäklare

Thomas har varit verksam som fastighetsmäklare sedan 1999. Med sina många år i branschen har han stor erfarenhet och kunskap om marknaden. Med siktet inställt på kvalitet och kundnöjdhet går han helhjärtat in i varje uppdrag. Att få representera några av Sveriges vackraste och mest exklusiva hem och gårdar under varumärket Residence Christie´s ser han som ett stort privilegium. Thomas bor med sin familj på en gård strax söder om Linköping och som fastighetsmäklare är hans verksamhetsområde Linköping och Östergötland med omkringliggande landskap.

Jag gillar det personliga engagemanget våra objekt på Christies kräver, utmaningen i att hitta just den där specifika köparen som säljaren söker

tidigare klient

Bilder

Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild

Thomas Swenson

Ansvarig mäklare

Våra mäklare har den erfarenhet, expertis och utbildning som krävs för att garantera värderingar av högsta kvalitet, också av helt unika bostäder och gårdar.

Läs mer om värdering av bostad

Vi är specialister på bostäder med det lilla extra och diskreta affärer. En stor andel av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer om underhand

Vårt unika kundregister är fullt av kvalitetsmedvetna spekulanter. Kanske finns köparen av din bostad redan i vårt kontaktnät?

Upptäck vilka bostäder som efterfrågas