Beskrivning Bilder Planritningar Karta Kontakt
Vindö Herrgård
ALLA BILDER
Valdemarsvik Vindö Herrgård Östergötland 30 ha 19 000 000 KR

Enastående herrgård med naturskön avskildhet

Vindö är en plats som förtrollar. I södra Östergötlands betagande och natursköna omgivningar tornar en hänförande herrgårdsbyggnad upp sig i två våningar, vilken imponerar med en strålande utsikt över hela egendomen. Belägen invid Vindån inger byggnadens fria och höga placering ett behagligt lugn var i huset man än befinner sig.

Den magnifika mangårdsbyggnaden, som varsamt renoverats så sent som 2010, är ett tydligt exempel på traditionell herrgårdsstil. Ett härligt ljusinsläpp ger karaktär och själ till de representativa salongerna, vilka förlängs av en generös terrass som sträcker sig ut i den rogivande miljön. Med en boyta om 529 kvm erbjuder herrgården en genomtänkt och balanserad planlösning med stora rum i fil för samvaro och avkoppling på nedre plan, medan sovrummen är belägna i en privat sfär på övre plan och avskilt på entréplanet.

Några hundra meter från huvudbyggnaden ligger Parkvillan som har en boyta om cirka 75 kvadratmeter. Den är för närvarande uthyrd. I gårdsbildningen finns även andra praktiska byggnader, såsom förråd/hundhus, tork- och lagerhall, förråd/viltslakteri samt två mindre äldre bodar och gammal mejeribyggnad belägna vid infarten, alldeles nära Vindåns forsande vatten. Ett häststall med fem boxar och tillhörande artrika betesmarker finns också på Vindös vackra egendom.

När lantmäteriförrättningen är avslutad kommer fastigheten att uppgå till cirka 30 hektar, varav 7 hektar ligger vid den idylliska sommarpärlan Skeppsgården, bara en kilometer bort. Detta är ett litet paradis, med båtplatser och en underbar miljö för bad och fiske, vars naturliga resurser möjliggör ett rikt friluftsliv. Dessutom kan jaktmöjligheter erbjudas på ytterligare cirka 600 hektar mark genom ett arrendekontrakt vid försäljning.

Med Valdemarsvik bara en halvtimme bort och cirka 2,5 timmars bilresa till Stockholm, har denna fastighet ett idealiskt läge med både naturskön avskildhet och närhet till bekvämligheter.

Välkommen till bedårande Vindö Herrgård!

LÄS MER
FAKTA

Område: Östergötland

Adress: Vindö Herrgård

Antal rum: 11

Boarea: 529 kvm

Biarea: 89 kvm

Tomtarea: 30 ha

Pris/bud: 19 000 000 KR

Planritningar
Tryck på bilden för att förstora
Planritningar

Östergötland

Thomas Swenson

Thomas Swenson

Ansvarig mäklare

Thomas har varit verksam som fastighetsmäklare sedan 1999. Med sina många år i branschen har han stor erfarenhet och kunskap om marknaden. Med siktet inställt på kvalitet och kundnöjdhet går han helhjärtat in i varje uppdrag. Att få representera några av Sveriges vackraste och mest exklusiva hem och gårdar under varumärket Residence Christie´s ser han som ett stort privilegium. Thomas bor med sin familj på en gård strax söder om Linköping och som fastighetsmäklare är hans verksamhetsområde Linköping och Östergötland med omkringliggande landskap.

Jag gillar det personliga engagemanget våra objekt på Christies kräver, utmaningen i att hitta just den där specifika köparen som säljaren söker

tidigare klient

Bilder

Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild

Tankar vid värdering

De mest exklusiva bostäderna följer inte den vanliga bostadsmarknadens utveckling, utan påverkas av andra faktorer. Mångårig erfarenhet av förmedling inom vår nisch av bostadsmarknaden med ovanliga, och ofta dyra, objekt och tillgång till konfidentiell förstahandsinformation om försäljningspriser gör att våra mäklare har en unik kunskap som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra objekt. Det är avgörande för att sedan kunna presentera objekten som säljs på ett attraktivt sätt med rätt rådgivning och prissättning. Tack vare det kan vi leverera riktigt väl utförda och framgångsrika förmedlingar till våra säljare.

Boka värdering
Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild

Thomas Swenson

Ansvarig mäklare

Värdera bostad

Våra mäklare har en djup kunskap och kompetens som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra unika objekt.

Läs mer

Underhand

Vi är specialiserade på bostäder som är något utöver det vanliga, och 74% av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer

Kunder söker

Tillsammans med Residence Christie's International Real Estate har vi ett omfattande register över potentiella köpare av högkvalitativa och unika bostäder.

Läs mer