Beskrivning Bilder Karta Kontakt
Stenungsund Stora Askerön 672 Västkusten 9.2 ha

Flundreviks gård på Stora Askerön

Stora Askerön, ett eget litet paradis längst in i viken mellan Orust och Tjörn. Här är bebyggelsen blandad med permanentboende och fritidshus, och området har en låg exploateringsgrad med stark gemenskap grannar emellan. Stora Askerön 672, även kallad Flundreviks gård, är belägen i en av öns fridfulla östra vikar.

Fastigheten är fördelad på totalt fem skiften, med boningshus, lada och 250 meter egen strandlinje vid vackra Flundrevik. Mangårdsbyggnaden som uppfördes 1999 erbjuder stora sällskapsytor på entréplan och ett övre plan med flera sovrum där utsikten mot vattnet är oslagbar. Detaljrika snickerier, lister, dörrar och spröjsade fönsterglas förgyller bostaden. Intill huset ligger ladan med plats för maskinpark, verkstad eller djurhållning. På tomten finns även ett äldre hönshus vid vattnet som kan byggas om för annan funktion, en sjöbod samt flera dammar.

Vid Kalvskär, ett stenkast från boningshuset, har fastigheten egen brygga och båtplats med fiskebod intill. Fastighetens andra skiften innefattar både åkermark och betesmark med betesytor för djur eller odling. Gården är del i flertalet samfälligheter som bland annat ansvarar för ytterligare båtplatser, hamn och skär, vilket bidrar till arrendeintäkter för fastighetsägaren.

Varmt välkommen till idyllen på Stora Askerön och Flundreviks gård!

LÄS MER
FAKTA

Område: Västkusten

Adress: Stora Askerön 672

Antal rum: 8

Boarea: 202 kvm

Biarea: 110 kvm

Tomtarea: 9.2 ha

Visningar

Kontakta mäklaren för mer information.

Martin Haraldsson

Martin Haraldsson

Ansvarig mäklare

Martin Haraldsson har varit verksam som fastighetsmäklare sedan 2012, han är även utbildad jägmästare och efter tio år inom skogsindustrin och skogsförvaltning har han en gedigen erfarenhet av skogsfrågor. Han summerar nu tjugo år inom skogs- och fastighetsbranschen. Martin är idag en av de mest kompetenta mäklarna på jord- och skogsfastigheter i Sverige. Han kan hantera stora komplexa försäljningsprocesser som bland annat ansvarig mäklare för utförsäljningen av Stora Ensos och Gysinges bolagsskog på västkusten som genomfördes på miljardnivå. Därtill har han ett stort intresse att utföra ett förstklassigt arbete med att förmedla mindre och välbelägna gårdar i mellan och västra delen av Sverige. Martin är själv skogsägare och har bred erfarenhet av skog och lantbruk samt ett outtröttligt jaktintresse.

Martin bor idag med sin familj i den västsvenska pärlan Falkenberg.

Bilder

Bostadsbild Skifte 4 Skifte 3. 2,2 hektar

Martin Haraldsson

Ansvarig mäklare

Värdera bostad

Våra mäklare har en djup kunskap och kompetens som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra unika objekt.

Läs mer

Underhand

Vi är specialiserade på bostäder som är något utöver det vanliga, och 74% av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer

Kunder söker

Tillsammans med Residence Christie's International Real Estate har vi ett omfattande register över potentiella köpare av högkvalitativa och unika bostäder.

Läs mer