Beskrivning Bilder Karta Kontakt
Yås Yafors
ALLA BILDER
Hylte Yås Yafors Unnaryd 4.6 ha 6 500 000 KR

Yafors gård och kvarn

I de natursköna skogarna och sjötäta inlandet i Halland och Hylte är Yafors gård och kvarn beläget. Här kan du skapa din dröm om ett fiskeparadis med omgivande rogivande natur där gott om plats för hästar eller enklare djurhållning finns, allt omgärdat av sjöar och vattendrag. Bostadshuset om ca 115 kvm är 9*8 m i 1,5 plan samt souterrängvåning. Huset renoverades 2013 och har öppna sällskapsutrymmen med braskamin, kök med matplats på entréplan. På övervåningen finns två sovrum varav ena har utsikt mot vattnet. I souterrängdelen är badrum med dusch och separat wc samt ytterligare ett sovrum. Utanför finns skog och vid vattnet nere vid dammen en brygga för svalkande bad. En bit upp i backen finns ett så kallat kyrktransformatortorn som en vacker kulturbyggnad. Du följer damm-vallen i granit och borta vid kvarnfallet ligger den gamla kvarnen med originaldetaljer som bl.a kvarnstenarna bevarade. Idag används den som förråd men har fantastiska möjligheter för inredning till festlokal eller gästboende med två våningsplan med vardera 100 kvm samt souterängdel med tjocka stenväggar. Utanför hörs det porlande ljudet från fallet och bäcken nedströms är full med öring. Vattenfallet är en uppskattad naturdusch under varma sommardagar. I kvarnen drevs det kvarnverksamhet men även kraftverk ända tills 70-talet. På gården finns det även ett f.d sågverk nedströms intill bäcken, byggnaden har bevarats av sitt plåttak och efter renovering finns här stora möjligheter. Välkommen till vackra Yafors gård och kvarn!

LÄS MER
FAKTA

Område: Unnaryd

Adress: Yås Yafors

Boarea: 115 kvm

Biarea: 200 kvm

Tomtarea: 4.6 ha

Pris/bud: 6 500 000 KR

DOKUMENT
Visningar

Kontakta mäklaren för mer information.

Unnaryd

Jonas Martinsson

Jonas Martinsson

Ansvarig mäklare

Jonas har huvudansvaret för komplexa bostadsförsäljningar och gårdsförsäljningar med utgångspunkt från västkusten. Han har gjort flera rekordförsäljningar för villor i Båstad, Torekov, Halmstad, Marstrand, Fjällbacka och Göteborg. Han är även tillsammans med Henric Falkenberg grundstommen i RC:s framgångsrika gårdsmäklarteam och de arbetar över hela södra Sverige med allt från välbelägna mindre gårdar till slott och större egendomar. Jonas är mycket allround och klarar av alla typer av komplexa försäljningar, även fastigheter som ligger i bolag.

Jonas började arbeta inom branschen 2001 med kommersiella fastigheter, strax därefter inriktade han sig på att arbeta med exklusiva boenden men främst gårdar. Sedan dess har han varit en starkt bidragande faktor till att bygga upp gårdssidan hos Residence. Han är en av grundarna till Residence och var tidigare verksam i Stockholmsområdet. Han har en universitetsexamen som Lantmästare och väl bevandrad inom jord och skog men jobbar även med komplexa försäljningar av villor och attraktiva fritidshus. Jonas är uppvuxen på en gård strax utanför Varberg på västkusten och har idag hela västkusten, Skåne och inlandet som arbetsområde. På fritiden spenderar han gärna tid i naturen eller idrottar.

Att sälja min släktgård var inte lätt beslut att ta och en komplex process både juridiskt och emotionellt. Direkt när jag träffade Jonas visade han stor förståelse för min situation på alla plan och lotsade mig igenom hela processen. Han såg gårdens mjuka värden också och lyckades omsätta det ut mot kund. Det var många visningar, olika bud kantade av förslag men Jonas höll ihop försäljningen på ett förstklassigt sätt och jag fick en underbar köpare som jag idag har en mycket bra relation till.

tidigare klient

Bilder

Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild

Tankar vid värdering

De mest exklusiva bostäderna följer inte den vanliga bostadsmarknadens utveckling, utan påverkas av andra faktorer. Mångårig erfarenhet av förmedling inom vår nisch av bostadsmarknaden med ovanliga, och ofta dyra, objekt och tillgång till konfidentiell förstahandsinformation om försäljningspriser gör att våra mäklare har en unik kunskap som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra objekt. Det är avgörande för att sedan kunna presentera objekten som säljs på ett attraktivt sätt med rätt rådgivning och prissättning. Tack vare det kan vi leverera riktigt väl utförda och framgångsrika förmedlingar till våra säljare.

Boka värdering
Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild

Jonas Martinsson

Ansvarig mäklare

Värdera bostad

Våra mäklare har en djup kunskap och kompetens som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra unika objekt.

Läs mer

Underhand

Vi är specialiserade på bostäder som är något utöver det vanliga, och 74% av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer

Kunder söker

Tillsammans med Residence Christie's International Real Estate har vi ett omfattande register över potentiella köpare av högkvalitativa och unika bostäder.

Läs mer