Beskrivning Bilder Karta Kontakt
Vädersjövägen 28
ALLA BILDER
Haninge Vädersjövägen 28 Stockholm 21.9 ha Pris på förfrågan

Större ridcenter strax söder om Stockholm

I Tungelsta utanför Stockholm ligger Elvskogens Ridcenter. Endast ett stenkast från bebyggelsen ligger Elvskogen lugnt och avskilt. Omgiven av den egna marken har under flera år verksamheten byggts ut och är idag ett komplett ridcenter för hopp och dressyrhästar. Gården var en gång i tiden en kurs och lägergård och kvar från den tiden finns alla bostäder. Inte mindre än tio hus/lägenheter hyrs ut, därtill kommer de två mangårdsbyggnader på 300 kvm respektive 110 kvm. Boendemiljön ligger i södra delen av gården och med slingande grusvägar och stigar skapar här ett litet paradis omgivet av lummiga träd och buskar. Poolen på 6 x 12 m med bastu intill gör även sitt till att få hyresgästerna att trivas.

Centralt placerat på gården ligger de två ridhusen, omgivna av flera stall på totalt 34 boxar. Det första ridhuset byggdes 2005 med måtten 24 x 61 m med traditionell ridhusbotten av gummi och träflis, det andra byggdes 2019 med måtten 22 x 72 med underlag av fiber och utrymmen för förvaring och läktare. Utvändigt finns två anlagda ridbanor på 60 x 60 m och 30 x 50 m, samt skrittmaskin. Den sk Derbyplanen med måtten 90 x 100 m används vid temporära tävlingar, men kan lika väl används för expansion av stallbyggnader eller liknande,

Runt omkring ridhusen finns fyra olika stallar, varav det största inrymmer 18 boxar, foderkammare, spolspilta, solarium, kontor och fikarum. Ett utestall för 8 boxar med egen sadelkammare och foderkammare. Det sk privatstallet har fyra boxar och spolspilta, samt egen ingång till ridhuset. Det fjärde stallet inrymmer 4 uteboxar och ligger avskilt och används som isoleringsstall vid behov. Alla boxarna har höautomater med tre fodringar installerade.

Intill finns väl dränerade rasthagar på sandunderlag på ca 4 ha fördelade på 6 stora hagar, 8-9 tvåhästarshagar, 5 enhästshagar och 5 rehabhagar. På gårdens 21 ha finns även anlagda beteshagar på ca 4-5 ha och en slingrande, kuperad ridväg på ca 2 km i utkanten av gården.


Övriga byggnader på gården är maskinhallar, hölador, garage och verkstad. Fyra små gäststugor används idag till hunddagis med plats för 15 hundar.

Verksamheten är idag uppbyggd kring stallen och uthyrning av boxplatser, hyresbostäderna samt även ett hunddagis. Då intresset är stort är anläggning fullbelagd. Omsättning ligger per år på mellan 5-6 miljoner, så flödet från verksamheten gör att att gården går att utveckla ytterligare med det egna överskottet av verksamheten. Ett perfekt tillfälle för den driftige entreprenören inom ridsporten

Kontakta mäklaren för prospekt och mer detaljerad tilläggsinformation.

LÄS MER
FAKTA

Område: Stockholm

Adress: Vädersjövägen 28

Boarea: 350 kvm

Tomtarea: 21.9 ha

Pris/bud: Pris på förfrågan

Stockholm

Martin Sundström

Martin Sundström

Ansvarig mäklare

När Martin blev färdig agronom år 2000, valde han att direkt komplettera med en examen till fastighetsmäklare. Han summerar nu drygt 20 år med olika arbeten inom fastighetsförmedling, ekonomirådgivning och även finansiering av jord och skog. Resultatet är att Martin idag är en toppmäklare som är erfaren, lyhörd och kan driva komplexa processer. Han hanterar alla steg i en försäljning och ser till att både säljare och köpare blir nöjda.
Parallellt med arbetet som mäklare på Residence driver han även en större skogsgård med flera olika verksamheter. Då gården varit i släkten sedan 1700-talet är Martin väl förtrogen med ansvaret och känslan att förvalta något till nästa generation.

Martin bor idag med familjen utanför Linköping och har gården på det Småländska höglandet. Med fötterna både i den östgötska myllan och den småländska skogen är Östergötland och Småland Martins expertområden, men han åtar sig gärna uppdrag i de kringliggande landskapen. Martin har även kunskap om bostäder och fritidshus i skärgården. Varmt välkommen att höra av dig till en av våra duktiga mäklare med allt från värdering till rådgivning!

Bilder

Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild

Tankar vid värdering

De mest exklusiva bostäderna följer inte den vanliga bostadsmarknadens utveckling, utan påverkas av andra faktorer. Mångårig erfarenhet av förmedling inom vår nisch av bostadsmarknaden med ovanliga, och ofta dyra, objekt och tillgång till konfidentiell förstahandsinformation om försäljningspriser gör att våra mäklare har en unik kunskap som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra objekt. Det är avgörande för att sedan kunna presentera objekten som säljs på ett attraktivt sätt med rätt rådgivning och prissättning. Tack vare det kan vi leverera riktigt väl utförda och framgångsrika förmedlingar till våra säljare.

Boka värdering
Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild

Martin Sundström

Ansvarig mäklare

Värdera bostad

Våra mäklare har en djup kunskap och kompetens som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra unika objekt.

Läs mer

Underhand

Vi är specialiserade på bostäder som är något utöver det vanliga, och 74% av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer

Kunder söker

Tillsammans med Residence Christie's International Real Estate har vi ett omfattande register över potentiella köpare av högkvalitativa och unika bostäder.

Läs mer