Beskrivning Bilder Karta Kontakt
Valdemarsvik Östergötland 3456 kvm

Björkskärssundet 1

På Björkskär i Gryts vackra skärgård ligger detta synnerligen välskötta skärgårdshemman i väster på egen sjötomt. Med anor från 1700-talet bildar de historiska byggnaderna en genuin gårdsbild som andas klassiskt svenskt kustliv med alla moderna bekvämligheter. Varsamt har uthusen renoverats, här finns gästhus, bastu, båthus och förråd utan att göra avkall på essensen av ett äkta skärgårdshemman. Här sätter havet en fulländad prägel på allt som ska finnas på en släktgård med flertalet boenden, generösa sociala ytor och stor tomt omgiven av skvalpande vågor och tallarnas sus.

Huvudbyggnaden om ca 170 kvm är belägen med högt sydvästläge och med enastående utsikt över kobbar och skär. Huset har en genomtänkt planlösning, smakfull färgsättning och materialval är av hög kvalitet. I husets hjärta ligger köket som en naturlig samlingspunkt där både kök och sällskapsrum är öppet till nock vilket skänker ljus och rymd till stora delar av huset. Flertalet eldstäder förhöjer mysfaktorn.

Tomten är 3300 kvm och erbjuder bad från egen strand eller brygga. Bryggan är väl tilltagen med både plats och djup för segelbåt eller större motorbåt. På tomten finns även ett större växthus i glas för egen odling.

Björkskär är en levande ö längst ut i havsbandet med natursköna omgivningar och fina promenadstigar. Till fastlandet tar man sig med egen båt eller med skärgårdslinjen. I Breviksnäs finns båt- och parkeringsplats tillgängligt. Bekvämt och enkelt. All behövlig service finns att tillgå i Valdemarsvik som är närmaste huvudort. Häradskär, Harstena, Västervik och Loftahammar i Tjust skärgård samt Sankt Annas skärgård med bland annat populära Arkösund är vackra utflyktsmål att upptäcka.

Välkommen att njuta av denna fantastiska idyll.

För ytterligare information och privat visning vänligen maila till [email protected], tack!

LÄS MER
FAKTA

Område: Östergötland

Boarea: 170 kvm

Tomtarea: 3456 kvm

Thomas Swenson

Ansvarig mäklare

Välkommen att kontakta oss

Thomas Swenson
Ansvarig mäklare

Thomas Swenson

Jag gillar det personliga engagemanget våra objekt på Christies kräver, utmaningen i att hitta just den där specifika köparen som säljaren söker.

Kontakta mig
Jonas Häggbom
Reg. Fastighetsmäklare

Jonas Häggbom

Jonas Häggbom har arbetat som mäklare sedan 2007 varav 8 framgångsrika år på Eklund Stockholm New York. Jonas som är utbildad ekonom började sin karriär som börsmäklare och var under 11 år även delägare i en bankirfirma. Han har en gedigen idrottsbakgrund i segling där han bl.a. vunnit Gotland Runt, SM, NM, EM, VM och även deltagit på OS. Som ...

Kontakta mig

Thomas Swenson

Ansvarig mäklare

Våra mäklare har den erfarenhet, expertis och utbildning som krävs för att garantera värderingar av högsta kvalitet, också av helt unika bostäder och gårdar.

Läs mer om värdering av bostad

Vi är specialister på bostäder med det lilla extra och diskreta affärer. En stor andel av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer om underhand

Vårt unika kundregister är fullt av kvalitetsmedvetna spekulanter. Kanske finns köparen av din bostad redan i vårt kontaktnät?

Upptäck vilka bostäder som efterfrågas