Beskrivning Bilder Karta Kontakt
Valdemarsvik Björkskärssundet 1 Östergötland 3456 kvm

Björkskärssundet 1

På Björkskär i Gryts vackra skärgård ligger detta synnerligen välskötta skärgårdshemman i väster på egen sjötomt. Med anor från 1700-talet bildar de historiska byggnaderna en genuin gårdsbild som andas klassiskt svenskt kustliv med alla moderna bekvämligheter. Varsamt har uthusen renoverats, här finns gästhus, bastu, båthus och förråd utan att göra avkall på essensen av ett äkta skärgårdshemman. Här sätter havet en fulländad prägel på allt som ska finnas på en släktgård med flertalet boenden, generösa sociala ytor och stor tomt omgiven av skvalpande vågor och tallarnas sus.

Huvudbyggnaden om ca 170 kvm är belägen med högt sydvästläge och med enastående utsikt över kobbar och skär. Huset har en genomtänkt planlösning, smakfull färgsättning och materialval är av hög kvalitet. I husets hjärta ligger köket som en naturlig samlingspunkt där både kök och sällskapsrum är öppet till nock vilket skänker ljus och rymd till stora delar av huset. Flertalet eldstäder förhöjer mysfaktorn.

Tomten är 3300 kvm och erbjuder bad från egen strand eller brygga. Bryggan är väl tilltagen med både plats och djup för segelbåt eller större motorbåt. På tomten finns även ett större växthus i glas för egen odling.

Björkskär är en levande ö längst ut i havsbandet med natursköna omgivningar och fina promenadstigar. Till fastlandet tar man sig med egen båt eller med skärgårdslinjen. I Breviksnäs finns båt- och parkeringsplats tillgängligt. Bekvämt och enkelt. All behövlig service finns att tillgå i Valdemarsvik som är närmaste huvudort. Häradskär, Harstena, Västervik och Loftahammar i Tjust skärgård samt Sankt Annas skärgård med bland annat populära Arkösund är vackra utflyktsmål att upptäcka.

Välkommen att njuta av denna fantastiska idyll.

För ytterligare information och privat visning vänligen maila till [email protected], tack!

LÄS MER
FAKTA

Område: Östergötland

Adress: Björkskärssundet 1

Boarea: 170 kvm

Tomtarea: 3456 kvm

Thomas Swenson

Thomas Swenson

Ansvarig mäklare

Thomas har varit verksam som fastighetsmäklare sedan 1999. Med sina många år i branschen har han stor erfarenhet och kunskap om marknaden. Med siktet inställt på kvalitet och kundnöjdhet går han helhjärtat in i varje uppdrag. Att få representera några av Sveriges vackraste och mest exklusiva hem och gårdar under varumärket Residence Christie´s ser han som ett stort privilegium. Thomas bor med sin familj på en gård strax söder om Linköping och som fastighetsmäklare är hans verksamhetsområde Linköping och Östergötland med omkringliggande landskap.

Jag gillar det personliga engagemanget våra objekt på Christies kräver, utmaningen i att hitta just den där specifika köparen som säljaren söker

tidigare klient

Bilder

p1 p2 Bostadsbild

Thomas Swenson

Ansvarig mäklare

Värdera bostad

Våra mäklare har en djup kunskap och kompetens som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra unika objekt.

Läs mer

Underhand

Vi är specialiserade på bostäder som är något utöver det vanliga, och 74% av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer

Kunder söker

Tillsammans med Residence Christie's International Real Estate har vi ett omfattande register över potentiella köpare av högkvalitativa och unika bostäder.

Läs mer