Beskrivning Bilder Karta Kontakt
Elsabo Herrgård
ALLA BILDER
Högsby Elsabo Herrgård Småland

Herrgård i parkmiljö med hotellverksamhet, betesmark och fiske

Landsvägen slingrar sig genom täta skogar och öppna fält innan du till sist anländer vid den undangömda idyllen Elsabo Herrgård. Här möts du av en vacker parkmiljö med stora ädla lövträd, och i mitten av gårdsbilden reser sig ett praktfullt corps de logi i en stil som kan betecknas som jugendbarock.

Herrgården uppfördes på 1910-talet av P G Tamm och gavs i morgongåva till hans hustru. Tack vare Elsabos vackra och uppfriskande läge vid Älgsjöns strand var herrgården ett sjukhem under flera decennier i början och mitten av 1900-talet, då även södra och norra flygeln tillkom som en inramning av corps de logit. Därefter har anläggningen kompletterats med flera byggnader så som poolhus, konferensbyggnad och annex.

Nuvarande ägare har sedan 2013 genomgripande renoverat corps de logit till dess forna glans. Här erbjuds nu en vacker paradvåning med stora sällskapsrum där väggpaneler och dekorativa stuckaturer i tak och på väggar förgyller. Även de båda flygelbyggnaderna har restaurerats och innefattar flera moderna övernattningsrum med egna badrum. De tre byggnaderna, tillsammans med annexet, erbjuder totalt 60 rum för övernattande gäster och därtill stora utrymmen för samvaro i denna otroliga rofyllda miljö. Vid en infart till herrgården ligger även Elsabo 1:9, en fastighet med en separat villa där ägare eller personal kan bo nära men ändå enskilt.

Utöver den enastående parken som omger herrgårdsbyggnaderna består marken även av naturskön betesmark längs med Älgsjön, och till detta kommer eget vatten med fiskerätt i sjön. Elsabo Herrgård ligger endast cirka tre mil från Oskarshamn och åtta mil från Kalmar där väg E22 ansluter till flera större städer.

LÄS MER
FAKTA

Område: Småland

Adress: Elsabo Herrgård

Pris/bud: Pris på förfrågan

DOKUMENT
Visningar

Kontakta mäklaren för mer information.

Småland

Martin Sundström

Martin Sundström

Ansvarig mäklare

När Martin blev färdig agronom år 2000, valde han att direkt komplettera med en examen till fastighetsmäklare. Han summerar nu drygt 20 år med olika arbeten inom fastighetsförmedling, ekonomirådgivning och även finansiering av jord och skog. Resultatet är att Martin idag är en toppmäklare som är erfaren, lyhörd och kan driva komplexa processer. Han hanterar alla steg i en försäljning och ser till att både säljare och köpare blir nöjda.
Parallellt med arbetet som mäklare på Residence driver han även en större skogsgård med flera olika verksamheter. Då gården varit i släkten sedan 1700-talet är Martin väl förtrogen med ansvaret och känslan att förvalta något till nästa generation.

Martin bor idag med familjen utanför Linköping och har gården på det Småländska höglandet. Med fötterna både i den östgötska myllan och den småländska skogen är Östergötland och Småland Martins expertområden, men han åtar sig gärna uppdrag i de kringliggande landskapen. Martin har även kunskap om bostäder och fritidshus i skärgården. Varmt välkommen att höra av dig till en av våra duktiga mäklare med allt från värdering till rådgivning!

Bilder

Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild

Tankar vid värdering

De mest exklusiva bostäderna följer inte den vanliga bostadsmarknadens utveckling, utan påverkas av andra faktorer. Mångårig erfarenhet av förmedling inom vår nisch av bostadsmarknaden med ovanliga, och ofta dyra, objekt och tillgång till konfidentiell förstahandsinformation om försäljningspriser gör att våra mäklare har en unik kunskap som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra objekt. Det är avgörande för att sedan kunna presentera objekten som säljs på ett attraktivt sätt med rätt rådgivning och prissättning. Tack vare det kan vi leverera riktigt väl utförda och framgångsrika förmedlingar till våra säljare.

Boka värdering
Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild

Martin Sundström

Ansvarig mäklare

Våra mäklare har den erfarenhet, expertis och utbildning som krävs för att garantera värderingar av högsta kvalitet, också av helt unika bostäder och gårdar.

Läs mer om värdering av bostad

Vi är specialister på bostäder med det lilla extra och diskreta affärer. En stor andel av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer om underhand

Vårt unika kundregister är fullt av kvalitetsmedvetna spekulanter. Kanske finns köparen av din bostad redan i vårt kontaktnät?

Upptäck vilka bostäder som efterfrågas