Beskrivning Bilder Planritningar Karta Kontakt
Grimsnäs Herrgård
Högsta bud: SEK 14,500,000
Utgångspris: SEK 14,500,000
ALLA BILDER
Lessebo Grimsnäs Herrgård 73 ha 14 500 000 KR

Prisbelönt herrgårdshotell i lantlig idyll

Mitt emellan Växjö och Kalmar, inbäddad i de täta småländska skogarna, ligger idylliska Grimsnäs Herrgård – ett ekologiskt herrgårdshotell utsett till Sveriges bästa Bed & Breakfast 2015. Utveckla din egen lantliga pärla för privat bruk eller förläng gårdens historia som boende och turistdestination som redan sträcker sig över 90 år tillbaka i tiden.

En ståtlig allé leder upp till den vackra gula herrgårdsbyggnaden i mitten av gårdscentrat. På vardera sida om byggnaden finns ytterligare boningshus och stugor, såväl som stallbyggnad, virkesförråd och utomhusscen. Med festlokal, scen och stora öppna ytor i naturen kan trevliga tillställningar för stora sällskap anordnas. Samarbetet med kringliggande turistverksamheter är mycket gott och tillsammans med hembygdsföreningen anordnas bland annat allsång och midsommarfirande. I dagsläget kan gården erbjuda 25–30 bäddar.

Under nuvarande ägares tid har fastigheten rustats upp och stegvis utvecklats och är idag i mycket gott skick. Fiber finns i de flesta byggnaderna och bygglov för en stuga vid strandkanten till Ljuderssjön finns för ytterligare utveckling. Ett arkitektförslag för ombyggnation av stallbyggnadens övre plan till möteslokaler och hotellrum finns även. Gårdens möjligheter är oändliga.

Skogsfastigheten innefattar 63,6 ha mark samt 9,1 ha vatten fördelat på del i Ljudersjön, med fiskerättighet och inplanterad flodkräfta, och den helt egna Lillsjön. Här finns goda jaktmarker, framför allt för älg, vildsvin och rådjur. På gården finns även biodling med totalt fyra samhällen i dagsläget.

Varmt välkommen till denna lantliga idyll med väl fungerande verksamhet och oändlig potential för utveckling!

LÄS MER
FAKTA

Adress: Grimsnäs Herrgård

Boarea: 750 kvm

Tomtarea: 73 ha

Pris/bud: 14 500 000 KR

Planritningar
Tryck på bilden för att förstora
Planritningar

Martin Haraldsson

Martin Haraldsson

Ansvarig mäklare

Martin Haraldsson har varit verksam som fastighetsmäklare sedan 2012, han är även utbildad jägmästare och efter tio år inom skogsindustrin och skogsförvaltning har han en gedigen erfarenhet av skogsfrågor. Han summerar nu tjugo år inom skogs- och fastighetsbranschen. Martin är idag en av de mest kompetenta mäklarna på jord- och skogsfastigheter i Sverige. Han kan hantera stora komplexa försäljningsprocesser som bland annat ansvarig mäklare för utförsäljningen av Stora Ensos och Gysinges bolagsskog på västkusten som genomfördes på miljardnivå. Därtill har han ett stort intresse att utföra ett förstklassigt arbete med att förmedla mindre och välbelägna gårdar i mellan och västra delen av Sverige. Martin är själv skogsägare och har bred erfarenhet av skog och lantbruk samt ett outtröttligt jaktintresse.

Martin bor idag med sin familj i den västsvenska pärlan Falkenberg.

Bilder

Herrgård med kök och restaurang Bostadsbild
Bostadsbild
Boningshuset Magasinet inrett med rum och gemensamt pentry
Boende Mat/vinkällare
Stallbyggnad med köksträdgård

Tankar vid värdering

De mest exklusiva bostäderna följer inte den vanliga bostadsmarknadens utveckling, utan påverkas av andra faktorer. Mångårig erfarenhet av förmedling inom vår nisch av bostadsmarknaden med ovanliga, och ofta dyra, objekt och tillgång till konfidentiell förstahandsinformation om försäljningspriser gör att våra mäklare har en unik kunskap som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra objekt. Det är avgörande för att sedan kunna presentera objekten som säljs på ett attraktivt sätt med rätt rådgivning och prissättning. Tack vare det kan vi leverera riktigt väl utförda och framgångsrika förmedlingar till våra säljare.

Boka värdering
Bostadsbild Utescen Bostadsbild vedeldad badtunna Markarbete pågår Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Gasspis Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild

Martin Haraldsson

Ansvarig mäklare

Våra mäklare har den erfarenhet, expertis och utbildning som krävs för att garantera värderingar av högsta kvalitet, också av helt unika bostäder och gårdar.

Läs mer om värdering av bostad

Vi är specialister på bostäder med det lilla extra och diskreta affärer. En stor andel av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer om underhand

Vårt unika kundregister är fullt av kvalitetsmedvetna spekulanter. Kanske finns köparen av din bostad redan i vårt kontaktnät?

Upptäck vilka bostäder som efterfrågas