Beskrivning Bilder Planritningar Karta Kontakt
Borggårds Herrgård
ALLA BILDER
Finspång Borggårds Herrgård Östergötland 14 ha Pris på förfrågan

BORGGÅRDS HERRGÅRDINTERNATIONELL KVALITET I HISTORISK MILJÖ

I en historisk miljö, vackert belägen i den östgötska bergslagen, ligger en av Sveriges äldsta herrgårdar. Borggårds Herrgård omfattar 14 hektar och inkluderar betes- och åkermark samt vattenlandskap där Hällestadsån passerar på sin väg från sjön Tron. De stora grindarna visar vägen upp till egendomens gårdsplan med dess fontän som sätter tonen för upplevelsen. Gårdsbilden präglas av ett praktfullt corps de logi om 580 kvm som ramas in av två ståtliga flygelbyggnader, samtliga av internationell kvalitet med en kombination av modern komfort med historiska vingslag. Huvudbyggnaden förlängs av en stor terrass i betagande högt söderläge, vilket fulländas av pool med utsikt ned mot ån och över nejderna. Hela miljön andas en känsla av högsta internationella klass.

Borggård Bruk omtalas för första gången redan år 1486 och en av tidigare ägare var självaste Gustav Vasa. Bruksherrgården i Borggård uppfördes 1825 och fick sitt nuvarande utseende vid en omfattande restaurering år 1932. Gårdens historia var länge gemensam med bruket på orten. Under seklens gång har Borggård utvecklats till en komplett herrgårdsdröm, där den senaste ägaren slutit cirkeln av dess fulländning med en ovanligt pietetsfull renovering av corps de logi och övriga byggnader. Huvudbyggnadens fullständiga ombyggnad och renovering, år 2015–2018, utfördes med perfektion som ledord och huset är nu i absoluta toppskick. Generösa sällskapsytor binder ihop salonger, matsalar och bibliotek med unika och charmiga detaljer. I varje rum är parken och vattnet utanför ständigt närvarande. Borggårds Herrgård är en fantastisk möjlighet till samlingspunkt för både släkt och vänner. Med tiotalet sovrum finns gott om plats för gäster och familj.

Även de båda flygelbyggnaderna har renoverats med samma pietetsfullhet. Södra flygeln (240 kvm) innefattar ett fullt inrett gym och en uthyrningsbar lägenhet. Norra flygeln (360 kvm) används idag som kontor. Ytterligare en byggnad är Orangeriet, som nu används som garage utrustad med bl a dubbla portar och Teslaladdare. Här återfinns också förråd samt verkstad. Vidare finns maskinhall, förrådshus och ett lusthus beläget vid åkanten. I den magnifika parken ligger en tennisbana och även en belyst helikopterplatta, vilket gör det enkelt att landa och lyfta i närheten av bostaden. Solcellsanläggning nyligen installerad som tillgodoser gårdens hela elförbrukningen.

Med egendomens tillhörande beteshagar finns även möjligheten att utveckla gården med hästverksamhet eller enklare djurhållning.

Borggårds nuvarande ägare har åstadkommit konsten att skapa en genomgående exklusiv miljö, med historisk charm som andas östgötskt kulturarv. Herrgården tillgodoser behovet för den som har höga krav. Det är tveklöst en av Sveriges absolut mest högkvalitativa herrgårdar.

Varmt välkommen!

LÄS MER
FAKTA

Område: Östergötland

Adress: Borggårds Herrgård

Antal rum: 30

Boarea: 1180 kvm

Tomtarea: 14 ha

Pris/bud: Pris på förfrågan

Planritningar
Tryck på bilden för att förstora
Planritningar

Östergötland

Thomas Swenson

Thomas Swenson

Ansvarig mäklare

Thomas har varit verksam som fastighetsmäklare sedan 1999. Med sina många år i branschen har han stor erfarenhet och kunskap om marknaden. Med siktet inställt på kvalitet och kundnöjdhet går han helhjärtat in i varje uppdrag. Att få representera några av Sveriges vackraste och mest exklusiva hem och gårdar under varumärket Residence Christie´s ser han som ett stort privilegium. Thomas bor med sin familj på en gård strax söder om Linköping och som fastighetsmäklare är hans verksamhetsområde Linköping och Östergötland med omkringliggande landskap.

Jag gillar det personliga engagemanget våra objekt på Christies kräver, utmaningen i att hitta just den där specifika köparen som säljaren söker

tidigare klient

Bilder

Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild

Tankar vid värdering

De mest exklusiva bostäderna följer inte den vanliga bostadsmarknadens utveckling, utan påverkas av andra faktorer. Mångårig erfarenhet av förmedling inom vår nisch av bostadsmarknaden med ovanliga, och ofta dyra, objekt och tillgång till konfidentiell förstahandsinformation om försäljningspriser gör att våra mäklare har en unik kunskap som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra objekt. Det är avgörande för att sedan kunna presentera objekten som säljs på ett attraktivt sätt med rätt rådgivning och prissättning. Tack vare det kan vi leverera riktigt väl utförda och framgångsrika förmedlingar till våra säljare.

Boka värdering
Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild

Thomas Swenson

Ansvarig mäklare

Värdera bostad

Våra mäklare har en djup kunskap och kompetens som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra unika objekt.

Läs mer

Underhand

Vi är specialiserade på bostäder som är något utöver det vanliga, och 74% av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer

Kunder söker

Tillsammans med Residence Christie's International Real Estate har vi ett omfattande register över potentiella köpare av högkvalitativa och unika bostäder.

Läs mer