Beskrivning Bilder Karta Kontakt
Boxholm Östergötland 0.8703 ha

Flemminge Herrgård

Via en ståtlig allé av massiva trädkronor, anländer ni vid Flemminge Herrgårds representativa välkomstrundel. Den centralt placerade, magnifika huvudbyggnaden tornar upp sig och inramas elegant av två ljusa bostadsflyglar. Dubbla entrétrappor leder in till en praktfull hall med brutet pärlspontstak, bröstpanel och spegeldörrar. Hela hemmet andas historia med charmiga detaljer, vackra kakelugnar, sällskapsrum med kassettak i trä och stuckaturer. Med respekt för herrgårdens anrika rötter har byggnaderna varsamt renoverats och mangårdsbyggnadens interiör är i genomgående hög kvalitet. De stora rummen i fil erbjuder spatiösa sällskapsytor och sovrummen är privat förlagda på övervåningen.

De två flygelbyggnaderna, som sammanlagt innehåller sex lägenheter för uthyrning, ger ägaren hyresintäkter om cirka 450 000 kr/år och bidrar därmed till låga boendekostnader. Fastigheten är ansluten till kommunalt V/A och har bergvärme.

Rogivande omgivningar gör parken till en sagolik plats med gräsytor, stensättningar samt flertalet uteplatser. Generös terrass med nedsänkt badtunna ut mot Svartåns fridfulla vatten. Där finns tillgång till egen brygga och möjlighet till kräftfiske.

Varmt välkommen till denna imponerande sekelskiftesherrgård!

LÄS MER
FAKTA

Område: Östergötland

Antal rum: 9

Boarea: 395 kvm

Biarea: 150 kvm

Tomtarea: 0.8703 ha

Thomas Swenson

Ansvarig mäklare
Thomas Swenson

Thomas Swenson

Ansvarig mäklare

Thomas har varit verksam som fastighetsmäklare sedan 1999. Med sina många år i branschen har han stor erfarenhet och kunskap om marknaden. Med siktet inställt på kvalitet och kundnöjdhet går han helhjärtat in i varje uppdrag. Att få representera några av Sveriges vackraste och mest exklusiva hem och gårdar under varumärket Residence Christie´s ser han som ett stort privilegium. Thomas bor med sin familj på en gård strax söder om Linköping och som fastighetsmäklare är hans verksamhetsområde Linköping och Östergötland med omkringliggande landskap.

Jag gillar det personliga engagemanget våra objekt på Christies kräver, utmaningen i att hitta just den där specifika köparen som säljaren söker

tidigare klient

Thomas Swenson

Ansvarig mäklare

Våra mäklare har den erfarenhet, expertis och utbildning som krävs för att garantera värderingar av högsta kvalitet, också av helt unika bostäder och gårdar.

Läs mer om värdering av bostad

Vi är specialister på bostäder med det lilla extra och diskreta affärer. En stor andel av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer om underhand

Vårt unika kundregister är fullt av kvalitetsmedvetna spekulanter. Kanske finns köparen av din bostad redan i vårt kontaktnät?

Upptäck vilka bostäder som efterfrågas