Beskrivning Bilder Karta Kontakt
Ödeshög Ödeshög 2307 kvm

Exceptionell fastighet med jugendvilla i anrik miljö

På den natursköna östgötska slätten med historiska omgivningar reser sig ståtliga Heda Parkvillan. Huset uppfördes 1930 i vacker jugendstil med karaktäristiskt bygge välbevarat än idag. Den symmetriska fasaden med balkong på burspråk och rundbågade frontoner i det brutna taket ger villan dess säregna prägel. Den praktfulla arkitekturen blir än mer påtaglig när du kliver in genom dörren och möts av takhöjden, ljuset från fönster med tvärpost och spröjs, spegeldörrarna och bröstpanelen. Med omsorg för husets historia har bostaden renoverats för att uppnå modern standard. På källarplan finns sedan 2018 bland annat gym och en spaavdelning med infrabastu och jacuzzi.

Här har ni ett fulländat boende med 173 m2 i boarea och en biarea om 91 m2. Utöver detta har fastigheten även ett dubbelgarage och ett trädgårdshus som kan göras om till orangeri. Den ogenerade tomten om dryga 2 300 m2 är inbäddad i grönska och förgylls av olika fruktträd så som äpple, päron och körsbär. Med större delen av trädgården vänd västerut har ni här ett ypperligt solläge och kan duka upp flera uteplatser runtom huset.

De forntida sevärdheterna som präglar området börjar bara några meter bakom fastigheten med Jussbergs Kulle och fortsätter att omge denna drömlika plats som ringar på vattnet. Med välkända landmärken som Alvastra Kloster, Ellen Keys Strand och natursköna Ombergs Ekopark som grannar är upplevelserna rika för boende i kyrkbyn Heda. Vättern möter strandkanten endast fem kilometer bort och med närheten till Ödeshög och E4:an är tillgängligheten stor även för Stockholmsbon.

Välkommen till detta enastående och unika boende!

För ytterligare information och privat visning vänligen maila till [email protected], tack!

LÄS MER
FAKTA

Område: Ödeshög

Antal rum: 7

Boarea: 173 kvm

Biarea: 91 kvm

Tomtarea: 2307 kvm

Thomas Swenson

Ansvarig mäklare
Thomas Swenson

Thomas Swenson

Ansvarig mäklare

Thomas har varit verksam som fastighetsmäklare sedan 1999. Med sina många år i branschen har han stor erfarenhet och kunskap om marknaden. Med siktet inställt på kvalitet och kundnöjdhet går han helhjärtat in i varje uppdrag. Att få representera några av Sveriges vackraste och mest exklusiva hem och gårdar under varumärket Residence Christie´s ser han som ett stort privilegium. Thomas bor med sin familj på en gård strax söder om Linköping och som fastighetsmäklare är hans verksamhetsområde Linköping och Östergötland med omkringliggande landskap.

Jag gillar det personliga engagemanget våra objekt på Christies kräver, utmaningen i att hitta just den där specifika köparen som säljaren söker

tidigare klient

Bilder

Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild

Thomas Swenson

Ansvarig mäklare

Våra mäklare har den erfarenhet, expertis och utbildning som krävs för att garantera värderingar av högsta kvalitet, också av helt unika bostäder och gårdar.

Läs mer om värdering av bostad

Vi är specialister på bostäder med det lilla extra och diskreta affärer. En stor andel av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer om underhand

Vårt unika kundregister är fullt av kvalitetsmedvetna spekulanter. Kanske finns köparen av din bostad redan i vårt kontaktnät?

Upptäck vilka bostäder som efterfrågas