Beskrivning Bilder Karta Kontakt
Sunne Värmland 230 ha

Praktfull Värmlandsgård om 230 hektar

I hjärtat av Värmland hänförs man lätt av den frodiga naturen och den värme som den omsluter besökaren med. Det är en slående känsla av att man hittat hem. Frykendalens gräsbeklädda sidor övergår vilsamt till gröna skogar som ser ut att sträcka sig ut i oändligheten. Det är här, invid den övre av de tre sjöarna Fryken, som man finner gården Torp, en representativ, exklusiv och högkvalitativ gård där inget mer finns att önska gällande bekvämlighet i boende och materiell perfektion. Gården Torps nuvarande ägare har lyckats med konsten att skapa en lyxig miljö, med gammal charm som andas värmländskt kulturarv.

De nybyggda fastigheterna harmoniserar på ett självklart sätt med den vitmålade mangårdsbyggnaden som funnits på platsen sedan 1924. Den har sedan helt renoverats, så sent som 2015 då även övriga byggnader uppfördes. I gårdsbilden finns numera också tre bostadsbyggnader som alla är noga uppförda att smälta in med övrig bebyggelse. Interiören är slående. All ifrån den tilltalande färgsättningen, de exklusiva materialvalen till planlösningens rymd och genomtänkta stildrag ger en njutningsbar vistelse av mycket hög livskvalitet.

En av huskropparna har helt uppförts för att ge besökare högsta bekvämlighet när de vistas här. Fyra rum med personlig hotellkänsla, gemensamt kök, relax och träningsavdelning samt en robust eldstad att samlas vid. I suterrängplanet har en garageyta på 198 kvm, med fem generösa portar, hänsynsfullt förlagts för att på ett diskret vis inhysa bilparken. I hela ytan finns golvvärme från nyinstallerat bergvärmesystem som också besörjer resten av gårdens golvytor. Byggnaden skulle kunna användas för att bedriva en mindre verksamhet av besöksnäring.

Gårdsbild, byggnader och interiör tillsammans med naturens skönhet gör det här objektet helt unikt. Arealer som sträcker sig ner till Frykens strandlinje och upp på Klättens skogslandskap ger naturliga tillgångar med möjlighet till ett rikt friluftsliv. All jakt följer med försäljningen. I trakten finns gemensamt bedriven jakt på 3000 ha att ansluta sig till om så önskas.

Det är enkelt att ta sig till Torp från övriga delar av landet. Fastigheten är lättillgängligt placerat mellan Sunne och Torsby i byn Stöpafors nära Inlandsvägen (E45) Man kan också ta sig till Torsby bekvämt med privat flyg eller reguljärt från Stockholm/Arlanda.

För ytterligare information och privat visning vänligen maila till [email protected], tack!

LÄS MER
FAKTA

Område: Värmland

Antal rum: 17

Boarea: 636 kvm

Biarea: 566 kvm

Tomtarea: 230 ha

Thomas Swenson

Ansvarig mäklare
Thomas Swenson

Thomas Swenson

Ansvarig mäklare

Thomas har varit verksam som fastighetsmäklare sedan 1999. Med sina många år i branschen har han stor erfarenhet och kunskap om marknaden. Med siktet inställt på kvalitet och kundnöjdhet går han helhjärtat in i varje uppdrag. Att få representera några av Sveriges vackraste och mest exklusiva hem och gårdar under varumärket Residence Christie´s ser han som ett stort privilegium. Thomas bor med sin familj på en gård strax söder om Linköping och som fastighetsmäklare är hans verksamhetsområde Linköping och Östergötland med omkringliggande landskap.

Jag gillar det personliga engagemanget våra objekt på Christies kräver, utmaningen i att hitta just den där specifika köparen som säljaren söker

tidigare klient

Thomas Swenson

Ansvarig mäklare

Våra mäklare har den erfarenhet, expertis och utbildning som krävs för att garantera värderingar av högsta kvalitet, också av helt unika bostäder och gårdar.

Läs mer om värdering av bostad

Vi är specialister på bostäder med det lilla extra och diskreta affärer. En stor andel av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer om underhand

Vårt unika kundregister är fullt av kvalitetsmedvetna spekulanter. Kanske finns köparen av din bostad redan i vårt kontaktnät?

Upptäck vilka bostäder som efterfrågas