Beskrivning Bilder Karta Kontakt
Ronneby Byvägen 36 Blekinge Listerby 82.0391 ha

Gård med betesmark utmed innerskärgården

Thorsagården i Listerby, strax utanför Ronneby, med troliga anor från sent 1700-tal omfattas av två naturliga skiften. Ett skifte där vi njuter av Blekinges innerskärgård, egen brygga och fem uthyrningsbara stugor med sagolik utsikt. Här är naturen som vackrast. Det är ett böljande landskap med träd, kullar, ängar och ett läge utmed strandlinjen. Det andra skiftet är beläget upp i byn Listerby. Här finner vi en ståtlig mangårdsbyggnad med generösa levnadsytor, kakelugnar, eldstäder och ett tilltalande restaurerat yttre samt en gårdsbild där tillhörande ekonomibyggnader ligger i direkt anslutning. Utsikten från gårdsplan är över den egna åker- och skogsmark.

Thorsagårdens mangårdsbyggnad är tilltalande vacker. Restaureringen som genomfördes 1979 hjälpte gården att återfå delar av sin forna glans. Då byggdes mangårdsbyggnaden om och fasaderna fick ny beklädnad.
När vi kliver in i bostaden är det en ny spännande värld som öppnas. Det vackra och unika vävs samman med golven, eldstäderna, de generösa rummen och den tilltalande planlösningen. Det finns plats för hela familjen att samlas här. Samtidigt så upplevs bostaden, trots sin väl tilltagna storlek, som varm och inbjudande. Altanen mot trädgården, med sin å porlande i tomtgräns, ger en plats att njuta av lugnet dag såväl som kväll.

Utan omsvep är Thorsagården en unik gård med ett sagolikt vackert läge. Utvecklingsmöjligheterna måste anses som mycket goda, dels med tanke på läget och dels utifrån beskaffenheten i övrigt. En tilltalande gårdsbild och dessutom fem uthyrningsbara stugor med gemensam brygga i direkt anslutning till kustlinjen ger gården alla de fördelar som kan önskas.

Hjärtligt välkommen till Thorsagården!

LÄS MER
FAKTA

Område: Blekinge Listerby

Adress: Byvägen 36

Antal rum: 14

Boarea: 340 kvm

Biarea: 90 kvm

Tomtarea: 82.0391 ha

Jörgen Göransson

Jörgen Göransson

Ansvarig mäklare

Bilder

Bostadsbild Bostadsbild

Jörgen Göransson

Ansvarig mäklare

Värdera bostad

Våra mäklare har en djup kunskap och kompetens som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra unika objekt.

Läs mer

Underhand

Vi är specialiserade på bostäder som är något utöver det vanliga, och 74% av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer

Kunder söker

Tillsammans med Residence Christie's International Real Estate har vi ett omfattande register över potentiella köpare av högkvalitativa och unika bostäder.

Läs mer