Beskrivning Bilder Karta Kontakt
Ydre Östergötland 1912 kvm

Modern villa med sagolikt sjöläge

På en sluttning mot sjön Sommens västra strand, inbäddad mellan vatten och skog, ligger denna imponerande villa ritad av arkitekt Anders Landström. Ett lågmält, men ack så unikt hus som smälter in i trakten med dess moderna och innovativa tolkning av en klassisk trävilla på den svenska landsbygden.

Detta är ett hus i framkant, både stilmässigt och genom sitt läge med den unika vattenkontakten och de betagande omgivningarna. Ett växthus från Sweden Green House och en låg stenmur håller samman den något nedsjunkna entrégården mot landsidan, vars utformning skapar ett framstående första intryck. Här faller solen från sydväst vackert mot den strama svarta träfasaden och reflekteras ned på uteplatsen. Till skydd för solen kan träjalusier, likt ladudörrar, rullas för de stora fönsterpartierna och trädgårdens speciella stenarbete ger en sober kontrast mot planteringarna och den mörka fasaden.

Redan i hallen är ljuset slående tack vare ett burspråk i glas och stål som bryter av fasaden och låter sjöljuset flöda tvärs igenom huset. Kök, matsal och vardagsrum förenas i ett förträffligt sällskapsrum, där endast en ståtlig eldstad delar av de öppna ytorna. I övrigt får den hänförande takhöjden och den visuella kontakten med strandlinjen vara helt ostörd. Husets 170 kvadratmeter håller genomgående samma exklusiva och höga kvalitet med noga utvalda material och klassiska färger som låter naturen utanför fönstren vara tonsättande. För att inte förta från den spatiösa miljön är övre plan byggt som ett loft i samhörighet med sällskapsytorna nedan. På båda våningsplan ligger ett sovrum avskilt i husets norra gavel, där det på övre plan blickar ut över sjöhimlen, medan sovrummet nedanför blir ett med omgivningen genom panoramafönster och glasdörrar.

Ett gästhus om ca 80 kvm med samma högklassiga interiör är placerat bredvid villan och ramar, tillsammans med den välvuxna naturen, in utemiljön mot vattenspegeln. Här har en pool byggts in i den naturliga sluttningen vilket ger en vision av att dess vattenyta flyter samman med sjön. Vidare ned mot strandlinjen är en underbar plats för rekreation där en badstuga med vedbastu och träningsrum står omgärdad av ett generöst soldäck. Slutligen finns även en välplacerad odlingsträdgård vid tomtens kant.

Ett nytt hus på gammal plats, byggt på naturens villkor, endast ca 10 mil från både Jönköping och Linköping.
Vänligen kontakta ansvarig fastighetsmäklare Thomas Swenson för bokning och ytterligare information, [email protected]

LÄS MER
FAKTA

Område: Östergötland

Antal rum: 9

Boarea: 250 kvm

Biarea: 20 kvm

Tomtarea: 1912 kvm

Thomas Swenson

Ansvarig mäklare
Thomas Swenson

Thomas Swenson

Ansvarig mäklare

Thomas har varit verksam som fastighetsmäklare sedan 1999. Med sina många år i branschen har han stor erfarenhet och kunskap om marknaden. Med siktet inställt på kvalitet och kundnöjdhet går han helhjärtat in i varje uppdrag. Att få representera några av Sveriges vackraste och mest exklusiva hem och gårdar under varumärket Residence Christie´s ser han som ett stort privilegium. Thomas bor med sin familj på en gård strax söder om Linköping och som fastighetsmäklare är hans verksamhetsområde Linköping och Östergötland med omkringliggande landskap.

Jag gillar det personliga engagemanget våra objekt på Christies kräver, utmaningen i att hitta just den där specifika köparen som säljaren söker

tidigare klient

Thomas Swenson

Ansvarig mäklare

Våra mäklare har den erfarenhet, expertis och utbildning som krävs för att garantera värderingar av högsta kvalitet, också av helt unika bostäder och gårdar.

Läs mer om värdering av bostad

Vi är specialister på bostäder med det lilla extra och diskreta affärer. En stor andel av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer om underhand

Vårt unika kundregister är fullt av kvalitetsmedvetna spekulanter. Kanske finns köparen av din bostad redan i vårt kontaktnät?

Upptäck vilka bostäder som efterfrågas