Beskrivning Bilder Karta Kontakt
Höör Ormanäs Christiansborg 832 Ringsjön 37191 kvm

Karaktärsfulla och unika Christiansborg vid Ringsjön med egen stensatt brygga

Arkitekt Borgman skapade ritningar 1907 av ett mästerverk som troligen hade uppförts på Fredrika Bremer utställningen i Malmö 1914 som en trolig kopia av Årsta slott söder om Stockholm. Troligen är det sedan så att man lät flytta det vackra huset till den plats där det än idag finns. På ett sagolikt vackert läge vid Ringsjön, med egen stensatt brygga och med en utsikt som tilltalar, förför och som varje öga njuter av att se. Den vackra infarten med pelare och traditionell gårdsplan med rundel och flaggstång och där Christiansborg reser sig med sina inslag av sekelskifte och karaktärsfulla skepnad. Detta mästerverk är idag en modern bostad med generösa och vackra rum. Fördelarna och egenskaperna är flertalet - Vi finner fem kakelugnar, en öppen spis, vackra valv och golv samt en glasveranda som blivit matrum där utsikten skapar ett lugn och där trädgården, med sin pool och vidsträckta gräsmatta, möter Ringsjön. Den exteriöra miljön är tilltalande och angenäm. Pergola med vinrankor bygger in en härlig uteplats där vi skyddas från dagg, regn och vindar. Underbart poolområde med bastu och uppvärmd pool om 8 x 4 meter.
Väl inne i bostaden njuter vi av generösa, restaurerade och moderna rum och salonger. Vi finner stuckaturer, fönsterpartier av klass och vackra eldstäder. De fem rummen och salongerna på entréplan binds samman på ett tilltalande sätt. Härligt kök med utmärkta arbetsytor tillsammans med en fin matplats. Från matrummet njuter vi av en utsikt som man aldrig tröttnar på. Här samlas familj och vänner för en måltid att minnas och drömma sig tillbaka till.
En trappa upp finner vi en underbart fin ovan- och familjevåning. Fyra, eller fem, sovrum tillsammans med generösa och tidstypiska balkonger. Kakelugnar finns i två av sovrummen. Två utmärkta badrum där ett av dem är kombinerat med tvättpelare samt två separata wc.
Källaren har genomgått en ombyggnad där man låtit ett utmärkt dubbelgarage ta plats. I gillestugan och intilliggande bar infinner sig den härliga lantliga känslan. I källaren finner vi även teknikrum, ett gästrum samt badrum.
Tomten är stor och generös. Knappt fyra hektar där stora delar utgörs av trädgård, gårdsplan och marker kring bostadshuset. Övriga delar lånas idag ut till en granne som tar foder till sina djur. Båthus/förrådsbyggnad nära Ringsjön samt ekonomibyggnad om ca 15x5 meter.
Den orörda naturen, Ringsjöns vattenspegel och det faktum att fastigheten inte varit på marknaden under de senast 100 åren är intressanta och tilltalande egenskaper och faktum som gör denna fastighet så unik. Det är verkligen så att Christiansborg står för det som alla önskar i sitt liv - harmoni. Välkommen!

LÄS MER
FAKTA

Område: Ringsjön

Adress: Ormanäs Christiansborg 832

Antal rum: 12

Boarea: 299 kvm

Biarea: 150 kvm

Tomtarea: 37191 kvm

Jörgen Göransson

Jörgen Göransson

Ansvarig mäklare

Bilder

Bostadsbild Bostadsbild

Jörgen Göransson

Ansvarig mäklare

Värdera bostad

Våra mäklare har en djup kunskap och kompetens som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra unika objekt.

Läs mer

Underhand

Vi är specialiserade på bostäder som är något utöver det vanliga, och 74% av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer

Kunder söker

Tillsammans med Residence Christie's International Real Estate har vi ett omfattande register över potentiella köpare av högkvalitativa och unika bostäder.

Läs mer