Beskrivning Bilder Planritningar Karta Kontakt
Marmorbruket
ALLA BILDER
Norrköping Marmorbruket Östergötland 221 kvm Pris på förfrågan

Magnifika Marmorbruket - kulturreservat och representation

När du tar första steget in på Marmorstigen, som slingrar sig mellan vitputsade husfasader och röda trälador, är det som att tiden har fått stå stilla. En enastående egendom med rik historia och oslagbart läge – detta är beskrivande för Marmorbruket.

Redan under 1600-talet började den gröna kolmårdsmarmorn brytas i berget ovanför bruket, och under följande 300 år användes den till inredning i såväl Drottningholms slott som Rockefeller Center i New York. Alldeles nedanför Kolmårdsberget, endast några meter från Bråvikens vatten, ligger de bevarade gamla byggnaderna Kalkladan och Tegelladan.

Tegelladan, en karaktäristisk länga, är utvändigt välbevarad med uppdaterad interiör. Här finns nu representativa rum och salar med stora fönsterpartier mot Bråviken. På entréplan pryder kalksten golven, och i både matsal och stora salen står gedigna öppna spisar i kolmårdsmarmor. Även badrummets ytskikt är klädda i den stiliga marmorn. Kalkstensladan är en stor öppen byggnad, med hänförande takhöjd upp till nock, där fester och event för stora sällskap kan hållas.

Tomten fortsätter ned till vattnet med flera små röda trähus vid vattenkanten och brygganläggning med flera båtplatser. Den yttersta bryggan har segelbåtsdjup, medan mindre båtar kan ligga skyddade i den inre delen. Intill bryggan ligger Hamnkontoret som idag inrymmer två sovrum och badrum samt en separat bastu. Vidare finns Vedboden med både förråd och övernattningsrum, samt Sjölängan med portar ut mot havet.

Samtliga byggnader ligger i ett kulturreservat och får inte användas till permanentbostad, men däremot olika former av verksamhet såsom vandrarhem, kontor, tillfällig övernattning och event mm.

Varmt välkommen till Marmorbruket!

LÄS MER
FAKTA

Område: Östergötland

Adress: Marmorbruket

Antal rum: 9

Boarea: 221 kvm

Biarea: 150 kvm

Pris/bud: Pris på förfrågan

Planritningar
DOKUMENT
Tryck på bilden för att förstora
Planritningar

Östergötland

Martin Sundström

Martin Sundström

Ansvarig mäklare

När Martin blev färdig agronom år 2000, valde han att direkt komplettera med en examen till fastighetsmäklare. Han summerar nu drygt 20 år med olika arbeten inom fastighetsförmedling, ekonomirådgivning och även finansiering av jord och skog. Resultatet är att Martin idag är en toppmäklare som är erfaren, lyhörd och kan driva komplexa processer. Han hanterar alla steg i en försäljning och ser till att både säljare och köpare blir nöjda.
Parallellt med arbetet som mäklare på Residence driver han även en större skogsgård med flera olika verksamheter. Då gården varit i släkten sedan 1700-talet är Martin väl förtrogen med ansvaret och känslan att förvalta något till nästa generation.

Martin bor idag med familjen utanför Linköping och har gården på det Småländska höglandet. Med fötterna både i den östgötska myllan och den småländska skogen är Östergötland och Småland Martins expertområden, men han åtar sig gärna uppdrag i de kringliggande landskapen. Martin har även kunskap om bostäder och fritidshus i skärgården. Varmt välkommen att höra av dig till en av våra duktiga mäklare med allt från värdering till rådgivning!

Bilder

Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild

Tankar vid värdering

De mest exklusiva bostäderna följer inte den vanliga bostadsmarknadens utveckling, utan påverkas av andra faktorer. Mångårig erfarenhet av förmedling inom vår nisch av bostadsmarknaden med ovanliga, och ofta dyra, objekt och tillgång till konfidentiell förstahandsinformation om försäljningspriser gör att våra mäklare har en unik kunskap som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra objekt. Det är avgörande för att sedan kunna presentera objekten som säljs på ett attraktivt sätt med rätt rådgivning och prissättning. Tack vare det kan vi leverera riktigt väl utförda och framgångsrika förmedlingar till våra säljare.

Boka värdering
Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild

Martin Sundström

Ansvarig mäklare

Värdera bostad

Våra mäklare har en djup kunskap och kompetens som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra unika objekt.

Läs mer

Underhand

Vi är specialiserade på bostäder som är något utöver det vanliga, och 74% av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer

Kunder söker

Tillsammans med Residence Christie's International Real Estate har vi ett omfattande register över potentiella köpare av högkvalitativa och unika bostäder.

Läs mer