Beskrivning Bilder Planritningar Karta Kontakt
Kantongatan 11A
ALLA BILDER
Ekerö Kantongatan 11A Drottningholm 1649 kvm 24 500 000 KR

Unikt läge invid Drottningholms slottspark

Villa Formosa är vackert belägen i kunglig 1700-talsmiljö på anrika Kantongatan inom Drottningholms slottsområde, som finns med på Unescos lista över särskilt värdefulla miljöer. Läget invid slottsparken är därför unikt och byggnaden är klassad som byggnadsminne. Slottsområdet på Lovön har varit kungligt boende sedan 1660-talet. Det är en exceptionellt välbevarad anläggning med parker av olika stilideal och byggnader med originalinredningar som visar upp svensk och europeisk arkitekturhistoria.

Byggnaden består av två plan om totalt 283 kvm. På nedre plan finns generösa sällskapsytor, eldstäder, kök, sovrum, arbetsrum, stort badrum samt gäst-wc. Från det större sällskapsrummet når man utgången till en fantastisk altan med fri utsikt över åkrarna och intill finns en vacker glasveranda med matgrupp. På övre plan finns sovrum, badrum med tvättstuga och en stor ateljé med rymd och ljus från takfönster och fransk balkong. Rummet kan även disponeras som sovrum eller sällskapsrum. I byggnaden finns även garage och förråd, som nås utifrån. Stor härlig grönskande trädgård med fruktträd och sjöglimt mot Mälaren. Villa Formosa har underhållsbehov. Här finns fantastiska möjligheter att skapa ett drömboende efter behov och önskemål.

I början av 1990-talet utsågs Drottningholms slottsområde till Sveriges första världsarv. Därmed är området med på FN-organet Unescos lista över särskilt värdefulla miljöer som anses vara av omistligt värde för mänskligheten. Världsarvet Drottningholm, som också är statligt byggnadsminne, omfattar slottet, slottsteatern, Kina slott, slottsparken, området Kanton och en del av förstaden Malmen. Att området är ett världsarv innebär att det ska garanteras skydd och vård för all framtid.

Kanton inrättades av kung Adolf Fredrik och Lovisa Ulrika på 1700-talet, ett mönstersamhälle för manufakturer - en blomstrande allé med ett tiotal tillsynes idylliska trähus. Drottningholm ligger på Lovön i Ekerö kommun, ca 10 km utanför Stockholm. Buss till Brommaplan finns vid Kantongatan. Cykelväg finns till och från Stockholms city.

Digitalt prospekt med fastighetsinformation finns under "Dokument".

Välkommen att kontakta fastighetsmäklaren för privatvisning.

LÄS MER
FAKTA

Område: Drottningholm

Adress: Kantongatan 11A

Antal rum: 6

Boarea: 226 kvm

Biarea: 57 kvm

Tomtarea: 1649 kvm

Pris/bud: 24 500 000 KR

Planritningar
Tryck på bilden för att förstora
Planritningar

Drottningholm

Eric Lennmarker

Eric Lennmarker

Ansvarig mäklare

Eric arbetar med förmedling av attraktiva bostäder huvudsakligen på Östermalm i Stockholm. Naturligtvis åtar sig Eric förmedlingsuppdrag även inom andra områden och orter.

Eric är entreprenör med passion för boendefrågor och fastighetsaffärer. Framgångsrik fastighetsförmedling ser han som ett hantverk som förutsätter skicklighet som fastighetsmäklare. Eric brinner för att göra affärer och är en skicklig förhandlare inställd på att din bostadsaffär ger dig maximalt betalt när du säljer. Med Eric får du en kompetent, resultatinriktad och professionell mäklare, som med stort hjärta och engagemang under processens gång vägleder, ger råd och finns som beslutsstöd när du behöver.

Eric har många års erfarenhet av fastighetsbranschen, bl.a. har han ingått i ledningen för stadsbyggnadskontoret i Stockholm och har lång bakgrund i boendefrågor och bostadsrättsföreningar – med rådgivning, styrelseuppdrag, ledning av ombildningsprocesser och stora ombyggnadsprojekt.

Under flera år har Eric arbetat i bankvärlden, bl.a. som privatekonomisk rådgivare med kvalificerad rådgivning, t ex. i fastighetsaffärer och i ett brett spann av frågor inom det privatekonomiska- och familjerättsliga området. Tidigare har han också arbetat med management, bl.a. som VD för inredningsföretag med inriktning på kommersiella miljöer, och haft ledande befattningar i mediebranschen inom reklam och marknadsföring.

Parallellt med livet som mäklare gillar Eric god mat, långa promenader ute i naturen och tar gärna ett friskt dopp i havet.

När jag skulle sälja min bostad och kom i kontakt med Eric kände jag direkt att han var rätt mäklare för mig. Eric är kunnig, engagerad, noggrann, lyhörd och en väldigt trevlig person. Vi hade en mycket bra kommunikation och han hanterade hela affären med bravur. Jag kände mig trygg med honom hela vägen och kan jag varmt rekommendera Eric som mäklare.

tidigare klient

Bilder

Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild

Tankar vid värdering

De mest exklusiva bostäderna följer inte den vanliga bostadsmarknadens utveckling, utan påverkas av andra faktorer. Mångårig erfarenhet av förmedling inom vår nisch av bostadsmarknaden med ovanliga, och ofta dyra, objekt och tillgång till konfidentiell förstahandsinformation om försäljningspriser gör att våra mäklare har en unik kunskap som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra objekt. Det är avgörande för att sedan kunna presentera objekten som säljs på ett attraktivt sätt med rätt rådgivning och prissättning. Tack vare det kan vi leverera riktigt väl utförda och framgångsrika förmedlingar till våra säljare.

Boka värdering
Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild

Eric Lennmarker

Ansvarig mäklare

Värdera bostad

Våra mäklare har en djup kunskap och kompetens som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra unika objekt.

Läs mer

Underhand

Vi är specialiserade på bostäder som är något utöver det vanliga, och 74% av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer

Kunder söker

Tillsammans med Residence Christie's International Real Estate har vi ett omfattande register över potentiella köpare av högkvalitativa och unika bostäder.

Läs mer