Beskrivning Bilder Planritningar Karta Kontakt
Västmannagatan 12
ALLA BILDER
Stockholm Västmannagatan 12 Vasastan 177 kvm 23 500 000 KR

Stilfull sekelskiftesvåning anno 1909 invid Tegnérlunden

Genomgående sekelskiftesvåning med bra planlösning och rymd. Näst högst upp i huset ger härligt ljusinsläpp och takhöjden är generös. Läget invid Tegnérlunden är attraktivt och centralt med kort promenadavstånd till Vasaparken, Odenplan och city. Våningen har vackra och klassiska tidstypiska detaljer såsom fiskbensparkett, takrosetter, speglade skjutdörrar, serveringsskåp och fungerande kakelugn. Tre sovrum, varav ett med vackert burspråk med utsikt över takåsar och Stadshustornet. Pampig och stor matsal med plats för många. Smakfullt och tidsenligt kök från Kvänum där den ursprungliga köksingången finns kvar. Intill köket finns jungfrukammaren, som idag disponeras som ett härligt och matinspirerande skafferi. Härifrån nås den soliga balkongen mot innergården med fantastisk utsikt mot city. Master bedroom är rymligt med gott om förvaring och separat klädkammare. Stort socialt sällskapsrum intill matsalen med plats för soffgrupp. Två fina badrum, varav ett med badkar, tvättmaskin, torktumlare och dubbelkommod. Säkerhetsdörr finns.

Detta är ett hem med hög boendekvalitet, våningens ytor är generösa och ger möjlighet till disposition efter behov och önskemål - exempelvis kan det rymliga matskafferiet intill köket istället användas som ytterligare sovrum/gästrum, kontor alternativt för större kök. Välskött äkta förening i byggnad uppförd år 1909, hiss finns. Centralt läge med utmärkta kommunikationer vid Odenplan och city. Det är gångavstånd till det mesta - affärer, restauranger, shopping och grönområden.

Varmt välkommen på visning!

LÄS MER
FAKTA

Område: Vasastan

Adress: Västmannagatan 12

Antal rum: 6

Boarea: 177 kvm

Våningsplan: 5

Månadsavgift: 5912 KR/Månad

Pris/bud: 23 500 000 KR

Indirekt nettoskuldsättning: 132092 KR
(Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.)

Planritningar
Tryck på bilden för att förstora
Planritningar

Vasastan

Vasastaden är en stadsdel i Stockholms innerstad som fick sitt namn under 1890-talet efter Vasagatan som invigdes år 1885 med Gustav Vasa som inspirationskälla. Sitt officiella namn fick Vasastaden inte förrän 1926. En av Vasastadens mest kända byggnader är Stadsbiblioteket som öppnades år 1928 och rymmer 40 000 olika böcker. En annan välkänd byggnad är Gustaf Vasa kyrka som ritades av Agi Lindegrens, som i vanliga fall ritade slott, vilket kan förklara den 60 meter höga kupolen.

Eric Lennmarker

Eric Lennmarker

Ansvarig mäklare

Eric arbetar med förmedling av attraktiva bostäder huvudsakligen på Östermalm i Stockholm. Naturligtvis åtar sig Eric förmedlingsuppdrag även inom andra områden och orter.

Eric är entreprenör med passion för boendefrågor och fastighetsaffärer. Framgångsrik fastighetsförmedling ser han som ett hantverk som förutsätter skicklighet som fastighetsmäklare. Eric brinner för att göra affärer och är en skicklig förhandlare inställd på att din bostadsaffär ger dig maximalt betalt när du säljer. Med Eric får du en kompetent, resultatinriktad och professionell mäklare, som med stort hjärta och engagemang under processens gång vägleder, ger råd och finns som beslutsstöd när du behöver.

Eric har många års erfarenhet av fastighetsbranschen, bl.a. har han ingått i ledningen för stadsbyggnadskontoret i Stockholm och har lång bakgrund i boendefrågor och bostadsrättsföreningar – med rådgivning, styrelseuppdrag, ledning av ombildningsprocesser och stora ombyggnadsprojekt.

Under flera år har Eric arbetat i bankvärlden, bl.a. som privatekonomisk rådgivare med kvalificerad rådgivning, t ex. i fastighetsaffärer och i ett brett spann av frågor inom det privatekonomiska- och familjerättsliga området. Tidigare har han också arbetat med management, bl.a. som VD för inredningsföretag med inriktning på kommersiella miljöer, och haft ledande befattningar i mediebranschen inom reklam och marknadsföring.

Parallellt med livet som mäklare gillar Eric god mat, långa promenader ute i naturen och tar gärna ett friskt dopp i havet.

När jag skulle sälja min bostad och kom i kontakt med Eric kände jag direkt att han var rätt mäklare för mig. Eric är kunnig, engagerad, noggrann, lyhörd och en väldigt trevlig person. Vi hade en mycket bra kommunikation och han hanterade hela affären med bravur. Jag kände mig trygg med honom hela vägen och kan jag varmt rekommendera Eric som mäklare.

tidigare klient

Bilder

Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild

Tankar vid värdering

De mest exklusiva bostäderna följer inte den vanliga bostadsmarknadens utveckling, utan påverkas av andra faktorer. Mångårig erfarenhet av förmedling inom vår nisch av bostadsmarknaden med ovanliga, och ofta dyra, objekt och tillgång till konfidentiell förstahandsinformation om försäljningspriser gör att våra mäklare har en unik kunskap som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra objekt. Det är avgörande för att sedan kunna presentera objekten som säljs på ett attraktivt sätt med rätt rådgivning och prissättning. Tack vare det kan vi leverera riktigt väl utförda och framgångsrika förmedlingar till våra säljare.

Boka värdering
Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild

Eric Lennmarker

Ansvarig mäklare

Värdera bostad

Våra mäklare har en djup kunskap och kompetens som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra unika objekt.

Läs mer

Underhand

Vi är specialiserade på bostäder som är något utöver det vanliga, och 74% av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer

Kunder söker

Tillsammans med Residence Christie's International Real Estate har vi ett omfattande register över potentiella köpare av högkvalitativa och unika bostäder.

Läs mer